Hopp til hovedinnhold


Ringte og ringte - men mobilnettet lå nede

Mens de kjempet mot stormen, ringte og ringte de bortkomne ungdommene i Finnmark etter hjelp – uten å nå frem. - Mobilnettet er sårbart, og ikke noe nødnett, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Mens de kjempet mot stormen, ringte og ringte de bortkomne ungdommene i Finnmark etter hjelp – uten å nå frem. - Mobilnettet er sårbart, og ikke noe nødnett, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til Finnmarken.

Samtidig som leteaksjonen etter de ni ungdommene startet, falt mobilnettet sammen som en følge av uværet i Finnmark sist torsdag.

– Det er ingen tvil om at vi fikk en utfordring knyttet til det, sier stabssjef Terje Wikstrøm i Vestfinnmark politidistrikt til Nordlys.

Politiet har foreløpig ikke evaluert leteaksjonen etter de ni ungdommene som ble overrasket av stormen i Kvalsund sist torsdag. Derfor ønsker ikke stabssjefen å konkludere med hvilke konsekvenser problemene med mobilnettet fikk for letingen.

– Vi prøvde å få kontakt med politiet hele tiden, men det gikk ikke. Vi kjørte og kjørte for å få dekning på mobiltelefonene, sier Siri Vibeke Gjertsen (18) – en av de seks personene som overlevde marerittet i Kvalsund.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor forteller at det var lite å gjøre med at i alt 18 basestasjoner i Finnmark på kort tid falt ut av drift sist torsdag.

– Utfall skjer, og vil skje i fremtiden også. Senest i går var det et kraftutfall i deler av området mellom Skaidi og Alta som da gjorde at enkelte basestasjoner var ute i noen timer. Mobilnettet er sårbart, og ikke noe nødnett, sier Amundsen.

Les mer om saken i Finnmarken