Hopp til hovedinnhold


Politimester vil sende skredregning til skiløperne

Politimester Truls Fyhn i Troms er lei av skiløpere som overser skilt om rasfare og setter sine egne og andres liv i fare.

Politimester Truls Fyhn i Troms er lei av skiløpere som overser skilt om rasfare og setter sine egne og andres liv i fare, skriver TV2

Ni personer mistet livet i snøskred i 2010. Politimesteren Truls Fyhn i Troms politidistrikt er klar til å ta i bruk harde midler for å få skiløpere til å bli mer forsiktige når de ferdes i fjellet.

Han vurderer å kreve erstatning for å få dekket redningsaksjoner som settes i gang på grunn av uforstand.

– Vi er passe trøtte av selvopptatte, egoistiske ungdommer som overser skilt, advarsler og setter sine egne og andres liv i fare. Vi kommer i større grad enn noen gang før til å se på mulighetene til å fremme erstatningskrav mot de aktuelle for å få dekket alle de utgiftene hele redningsaksjonen har kostet, sier Fyhn til TV 2.

går ble to personer tatt av et skred i Tromsø. De hadde valgt å kjøre utenfor de preparerte løypene ved Tromsø alpinsenter. Den ene ble skadet i skulderen, den andre kom fra det uten skader.

Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon. Både politi, norsk folkehjelp, norske redningshunder, AMK, ambulansehelikopter og brannvesen var på plass.

– Det er ikke småpenger. Hvis justisdepartementet bestemmer at det skal kreves erstatning, blir det en skitur for de involverte som de aldri kommer til å glemme, sier Fyhn.

Les mer om saken på TV2 Nyhetene