Hopp til hovedinnhold


- Tøffest når små barn er syke

AMK Sørlandet, som nylig ble flyttet til Lillesand, mottar over 20.000 nødanrop på telefonnummer 113 hvert år.

AMK Sørlandet, som nylig ble flyttet til Lillesand, mottar over 20.000 nødanrop på telefonnummer 113 hvert år, skriver Fædrelandsvennen.

- Jeg har små barn selv, så jeg synes det er tøffest når noen ringer inn med små barn som er syke, sier sykepleier og medisinsk operatør Maren.

Maren har jobbet ved akuttmedisinsk kommunikasjonssentral(AMK) i halvannet år og synes det er en veldig spennende arbeidsplass.

- Det er veldig annerledes fra andre sykepleierjobber og krever andre kvalifikasjoner av meg enn det man vanligvis bruker som sykepleier. Det som er mest spennende med denne jobben, er at du må koordinere hodet mellom mange arbeidsoppgaver på en gang og det er veldig utviklende, sier operatøren.

Nesten 50.000 anrop

Det kan til tider være svært hektisk inne på sentralen. AMK Sørlandet håndterer alle medisinske nødanrop fra begge Agder-fylkene, samt kommunene Nissedal og Fyresdal i Telemark.

Årlig ringer over 20.000 personer 113 i dette distriktet. I tillegg kommer om lag 25.000 anrop fra ambulansetjenesten og andre samarbeidspartnere.

På dag- og kveldstid sitter tre operatører og vokter telefonlinjene på sentralen. Mens på natten har to operatører ansvaret for distriktet.

Disse operatørene koordinerer 31 ambulanser og én luftambulanse.

Les mer om saken og se video i Fædrelandsvennen