Hopp til hovedinnhold


Høye MRSA-funn hos ambulansepersonell

En studie viste 20 ganger høyere forekomst av MRSA hos ambulansepersonell enn i resten av befolkningen.

En studie viste 20 ganger høyere forekomst av MRSA hos ambulansepersonell enn i resten av befolkningen, ifølge EMS1.com.

USA: En studie utført av University of Washington fant at ambulansepersonell har høyere forekomst av antiobiotikarestistente bakterier (methicillian-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) enn den generelle befolkningen.

De utførte det første miljøstudiet på MRSA på flere brannstasjoner og personell i Northwest, for å se på forekomsten av smitte.

De fant MRSA overalt på stasjonene, ifølge King 5 News.  UW Professor Marilyn Roberts forteller at de fant bakterier på de fleste overflater og ambulansepersonellet selv.

- Brannmenn og paramedics opererer i kryssfeltet mellom det offentlige miljø og sykehusmiljøet, sier Roberts i en pressemelding fra universitetet. - Jobben deres innebærer også kontakt med pasientgrupper som i mange tilfeller kan være MRSA-bærere eller ha mer MRSA-infeksjoner enn den generelle befolkningen. Dette utsetter dem for høyere risiko for MRSA-infeksjoner.

Forskningsteamet fant at mer enn 20 prosent av ambulansepersonellet som frivillig ble testet var bærere av MRSA, og 10 prosent hadde også MRSA-bakterier i nesen.

En annen nylig studie ved Rhode Island Hospital fant at i normalbefolkningen er en prosent bærere av MRSA i nesen.

Brannstasjonene mistenker at MRSA blir overført fra papirarbeid og apparater i felten og til resten av stasjonen.

Etter studien ble brannstasjonene opptatt av å vaske klær og ustyr oftere, og de ble mer opptatt av håndhygiene for å holde MRSA vekk.

- Vi ønsker ikke å ta med oss dette hjem til familien, sier brannmann-paramedic Kevin Fetter.

Resultatet av studien får også andre stasjoner til å se nærmere på MRSA-nivåene.

Les mer om saken på EMS1.com