Hopp til hovedinnhold


Ambulanseansatte oppgitt

Ansatte i ambulansetjenesten i Nord-Gudbransdal er opprørt over det de mener er sykehusledelsens vakling og politikernes hestehandler. Nå frykter de for rekrutteringen til yrket.

Ansatte i ambulansetjenesten i Nord-Gudbransdal er opprørt over det de mener er sykehusledelsens vakling og politikernes hestehandler. Nå frykter de for rekrutteringen til yrket, skriver Gudbrandsdalen Dagningen.

Les også i Vigga: Lesja får ambulanse

De ansatte i ambulansetjenesten i Nord-Gudbrandsdal er opprørt etter at plasseringen av bilene nok en gang er endret. I en prøveperiode på ett år skal en ambulanse stasjoneres på Lesjaskog, slik Lesja-politikere har krevd for at de i det hele tatt skal være med i felles legevaktsamarbeid for de seks norddalskommunene.

Ikke på Dombås slik ambulanseplanen legger opp til.

Endres hele tida
- Ledelsen i Sykehuset Innlandet opptrer svært lite profesjonelt. Nå trodde vi det skulle bli slik ambulanseplanen legger opp til. Men det gjøres endringer hele tida. Det er også svært skuffende at politikere driver hestehandel med ambulanser og legevakt som innsats, sier Kjell Hammeren til GD.

Han er hovedtillitsvalgt for de ambulanseansatte i Gudbrandsdalen, inklusive de 14 fast ansatte som er knyttet til ambulansetjenesten i Dovre og Lesja.

Han frykter nå at faglig utvikling, rekruttering og kvalitet blir dårligere.

Tilbake til start
Ambulanseplanen som styret i Sykehuset Innlandet vedtok i 2008 la opp til å samle ambulansene på stasjoner i Lom, på Otta og på Dombås. Dette var de ansatte svært tilfreds med. De mener det gir mye større muligheter for rekruttering, faglig utvikling, bedre kvalitet og jevnere arbeidsbelastning.

- Ambulanseplanen var vel det første utspillet fra ledelsen i Sykehuset Innlandet som har fått full støtte fra de ansatte, sier Hammeren.

Bekymret
Einar Brendryen er leder for ambulansestasjonen på Dombås og han liker ikke det som skjer.

- Prinsippet er at nærmeste ambulanse skal rykke ut og fra Dombås dekkes området nord til Lesja sentrum. Det utgjør 90 prosent av pasientgrunnlaget i Lesja og Dovre og 75 prosent av pasientgrunnlaget i Lesja, sier Brendryen.

Statistisk betyr dette at bare 100 av de 900 ambulanseturene årlig blir kjørt fra Lesjaskog.

- Det er en tur pr ansatt pr måned. Dette gir begrenset pasienterfaring og faglig er det ikke bra. Det er å gå feil veg, sier Brendryen.

Les mer om saken Gudbrandsdalen Dagningen