Hopp til hovedinnhold


Sør-Trøndelag får psykiatriambulanse

Gode erfaringer i Bergen og Rogaland. Politiet skal slippe å rykke ut for å ta seg av psykiatriske pasienter.

Dermed skal politiet slippe å rykke ut for å ta seg av psykiatriske pasienter, skriver NRK Trøndelag.

Tidligere: Ønsker psykiatrisk ambulanse

Les også: Rogaland får psykiatriambulanse

Bakgrunn: Psykiatriambulansesuksess i Bergen bør etterfølges

Rundt 1200 ganger i året rykker politiet ut til det som i politiloggen kalles «psykiatri». Det brukes mye ressurser på et fagfelt som politiet ikke er spesialister på.

På Politihuset på Brattøra i Trondheim sitter divisjonssjef Morten Dombu. Han er glad for at det fra nyttår etableres en psykiatrisk ambulansetjeneste, både av hensyn til pasientene og fordi psykiatrisaker er noe de fleste politifolk kvier seg for å gå inn i.

– Noen ganger føler vi at psykiatrisaker ligger noe på sida av det vi burde holde på med.

– Dette er veldig vanskelige saker å gå inn i. I Helsevesenet er psykiatri et stort fagfelt, og vi kan egentlig mye mindre om det.

Når Trøndelag nå får sin egen psykiatriambulanse, så er det resultat av et bredt sammensatt samarbeid med politi, legevakta i Trondheim og fylkets legetjeneste, St. Olavs Hospital ved klinikk for anestesi og akuttmedisin og ved divisjon for psykisk helsevern, samt brukerne.

– Vi ønsker å gi pasientene et bedre tilbud med større verdighet. Målet er at det i så liten grad som mulig skal brukes politi, sier divisjonssjef Liv Sjøvoll ved St. Olavs Hospitals divisjon for psykisk helsevern.

Les mer om saken på NRK