Hopp til hovedinnhold


Nødnettutbyggingen kan ikke fryses!

Etter at statsbudsjettet har blitt lagt frem har Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund (PF) lansert tanken om at Nødnettutbyggingen kan settes på vent og gitt uttrykk for at en besparelse på Nødnett heller kan brukes til stillinger for nyutdannede politifolk og til IKT-prosjekter i politiet.

Etter at statsbudsjettet har blitt lagt frem har Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund (PF) lansert tanken om at Nødnettutbyggingen kan settes på vent og gitt uttrykk for at en besparelse på Nødnett heller kan brukes til stillinger for nyutdannede politifolk og til IKT-prosjekter i politiet, skriver DNK.

Bakgrunn: Foreslår å fryse nødnettutbyggingen

At PF ønsker seg Nødnett, er det ingen tvil om, men i iveren etter å løse kortsiktige behov blandes kortene her på en måte som ikke er relevant.

Nødnett er besluttet av Stortinget og bygges for brannvesen og helsetjeneste i tillegg til politiet. Alle har behov for oppdatering av eksisterende radiosambandsløsning. Og det må heller ikke glemmes at Nødnett også skal søke å innlemme andre brukergrupper som har ansvar for nød- og beredskapsarbeid.

Nødnett er satsing på en fellesløsning der finansieringen er helt atskilt fra brukeretatenes normale budsjetter. Behovet er godt dokumentert for flere år siden, og samfunnsutviklingen har styrket behovet ytterligere.

Les mer om saken på DNK