Hopp til hovedinnhold


Foreslår å fryse utbygging av nødnett

Politiets fellesforbunds leder Arne Johannessen vil fryse utbyggingen av nødnettet i Norge. Slik vil han få fylt opp ubesatte politistillinger og samtidig få penger til nødvendig IT-satsing i politiet.

Politiets fellesforbunds leder Arne Johannessen vil fryse utbyggingen av nødnettet i Norge. Slik vil han få fylt opp ubesatte politistillinger og samtidig få penger til nødvendig IT-satsing i politiet, skriver Aftenposten.

DNK: Nødnettutbyggingen kan ikke fryses!

Johannessen har vært en av forkjemperne for utbygging av det norske nødnettet, som er ett nytt digitalt radiosamband for brannvesen, politi og helsevesen.

Nå mener han at imidlertid at det er så viktig at å fylle ubesatte politistillinger, at det går an å vente litt med fortsatt utbygging. Så langt har politidistriktene i Østlandsområdet fått nødnettet som skal ut til alle landets politidistrikter.

- Hvis kontrakten er slik at utbyggingen kan utsettes, så mener jeg det er en mulig løsning på politiets ressursproblemer akkurat nå. Det skal brukes 430 millioner kroner til nødnettet i 2011, penger som kan omfordeles.

Les mer om saken i Aftenposten