Hopp til hovedinnhold


AMK-saken fra Tøyen henlagt av politiet

Spesialenheten for politisaker har henlagt anmeldelsen etter ambulansebråket rundt et dødsfall på Tøyen i januar. To av amk-operatørene får likevel kritikk.

Spesialenheten for politisaker har henlagt anmeldelsen etter ambulansebråket rundt et dødsfall på Tøyen i januar, skriver NRK Østlandssendingen.

Alt om Tøyensaken

Anmeldelsen fra familien til avdøde Døndu Tulum mot blant annet AMK-operatørene er henlagt.

Tre av AMK-operatørene var lenge mistenkt i saken og ble etterforsket både for grov uforstand i tjenesten og for brudd på bestemmelser i helsepersonelloven.

Nå konkluderer vedtaket til Spesialenheten for politisaker med henleggelse av anmeldelsen. Anmeldelsen er vurdert etter helsepersonelloven og straffeloven.

Til tross for henleggelsen får likevel særlig to av operatørene kritikk i vedtaket:

«Medisinsk operatør N. Ns opptreden i den første samtalen var etter Spesialenhetens vurdering ikke i tråd med retningslinjene gitt i Medisinsk Indeks», heter det i vedtaket.

Det fremkommer også at Statens helsetilsyn i sin påtalevurdering til Spesialenheten har gitt uttrykk for at N. Ns yrkesutøvelse utgjør et avvik fra kravet i helsepersonelloven når det kommer til forsvarlig og omsorgsfull hjelp.

Statens helsetilsyn har foreløpig ikke konkludert i saken.

Les mer om saken på NRK