Hopp til hovedinnhold


Symptomer på slag, kjørt til legevakten

Pasienter med hjerneslag skal kjøres så fort som mulig til sykehus. Men moren til Erik Enoch ble kjørt til Follo legevakt.

Pasienter med hjerneslag skal kjøres så fort som mulig til sykehus. Men moren til Erik Enoch ble kjørt til Follo legevakt, skriver Østlandet Blad.

Lørdag 8. mai viste moren til Enoch tydelige symptomer på hjerneslag eller drypp. Han ringte ambulansen.

– Min mor ble kjørt til Follo legevakt. Jeg jobber i helsevesenet og vet at pasienter med hjerneslagsymptomer skal kjøres så fort som mulig til sykehuset. Tiden er essensiell, mener Enoch.

For kort tid siden kom det nye nasjonale retningslinjer for slagbehandling. De fastslår at pasienter med symptomer på hjerneslag skal direkte til sykehus.

Les også i Østlandets Blad: – Ambulansepersonellet tar avgjørelsen

– Det var feil å kjøre henne dit. Utfallet kan bli veldig stort hvis pasientene ikke får riktig behandling så fort som mulig, mener sønnen.

Han vil presisere at han ikke er ute etter å ta noen.

– Både ambulanse og lege ved legevakten gjorde en god jobb. Men jeg lurer på om rutinene er gode nok når en pasient blir kjørt til et sted som ikke kan behandle skaden, sier Enoch.

Det gikk heldigvis bra med moren hans.
– Jeg er opptatt av at andre ikke skal ta skade, at fremtidige hendelser blir gjort riktig. Rette rutiner kan være forskjellen på et godt og dårlig liv etterpå, fastslår han.

Les mer om saken i Østlandets Blad