Hopp til hovedinnhold


Føler seg overkjørt i traumesaka

Fagfolk og politikere krever ny utsettelse i traumesaka. I dag skal Helse Nord-ledelsen møte i løvens hule i Sandnessjøen.

Fagfolk og politikere krever ny utsettelse i traumesaka. I dag skal Helse Nord-ledelsen møte i løvens hule i Sandnessjøen, skriver NRK.

Bakgrunn: Ambulansearbeidere bekymret over Helse Nords forslag

Les også: - Akuttmedisinsk skivebom

Mer om saken: Utsetter traumesaken

Administrasjonen i Helse Nord ønsker å behandle de mest alvorlig skadde pasientene i Mo i Rana. I dag reiser de til Sandnessjøen for å fortelle hvorfor de velger Mo foran Sandndessjøen og Mosjøen.

Det Helse Nord nå gjør er også å velge hvilket sykehus det skal satses på for framtida, mener overlege ved AMK-sentralen ved Sandnessjøen sykehus, Bjørn Haug.

– Poenget mitt er at dette må utredes. Nå velger man sykehusstruktur for kanskje femti år fram i tid. Og da vil det være helt avgjørende at man velger en modell som gjør transport av pasienter gjennomførbart, sier Bjørn Haug.

Det er de store avstandene som bekymrer mest. På Sør-Helgeland kan transporttida vintertid fra Vega til Mo i Rana bli på nesten fire timer når helikoptret ikke kan fly.

Les mer om saken på NRK