Hopp til hovedinnhold


Politimann knivdrept

Politimannen som ble knivdrept på jobb i Mo i Rana onsdag kveld, skulle hente en psykiatrisk pasient som skulle innlegges. Tilsynelatende et rutineoppdrag.

Olav Kildal (58), politimannen som ble knivdrept på jobb i Mo i Rana onsdag kveld, skulle hente en psykiatrisk pasient som skulle innlegges. Tilsynelatende et rutineoppdrag.

Politimannen ble hentet ut av leiligheten rett etter klokken 18 onsdag og brakt videre til sykehus med ambulanse til Helgelandssykehuset. Da ambulansen kom fram til akuttmottaket i 18.15-tiden, var politimannen allerede død.

Farlig gjerningsmann

Drapet skjedde i forbindelse med et transportoppdrag knyttet til psykiatri. Politiet mener de kjenner identiteten til gjerningsmannen og omtaler ham som farlig.

– En polititjenestemann fra Helgeland politidistrikt ble i ettermiddag stukket med kniv under et jobboppdrag. Han ble stukket med kniv av en person som skulle hentes for innleggelse ved psykiatrisk sykehus, opplyser Helgeland politidistrikt.

Kildal ble knivstukket mens hans kvinnelige kollega var til stede. Mannen døde av skadene. Ifølge operasjonsleder Geir Riise i Helgeland politidistrikt kom kvinnen seg uskadet ut av huset.

Siste om saken i VG: Stormet huset og pågrep politidrapsmann