Hopp til hovedinnhold


- Unngå unødvendig risiko

Sju akuttpasienter har vært direkte berørt av flystansen i Helse Nords område. Nå bes folk om å unngå risikoaktiviteter.

(ANB/NTB:) Sju akuttpasienter har vært direkte berørt av flystansen i Helse Nords område. Nå bes folk om å unngå risikoaktiviteter.

Les også på TV2: Unntakstilstand i Helse-Norge

Heldigvis fikk de berørte pasientene hjelp på annen måte. Fem av dem ble sendt til sykehus med bil, én ble sendt med båt, mens én pasient blir behandlet på lokalsykehuset.

Det arbeides nå i samarbeid med Forsvaret, Hovedredningssentralen og andre helseforetak for å styrke kapasiteten i ambulansetjenesten, særlig for områder med langt til sykehus.

– Befolkningen har ikke grunn til bekymring. Det er gode ressurser i primærhelsetjenesten, bil- og båtambulansetjenesten og i sykehusene som ivaretar befolkningens behov for akutte helsetjenester, sier administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland.

Han ber likevel folk om å være forsiktige.

– Dette er ikke tidspunktet for å oppsøke risiko. Dette er en påminnelse om at folk må være forsiktige i trafikken og unngå annen unødvendig risikopreget aktivitet, sier han. (ANB-NTB)

Det man frykter mest er alvorlige ulykker og akutte hjertetilfeller.

Les hele saken på Fremover