Hopp til hovedinnhold


Tøyensaken til Statens helsetilsyn

Helsetilsynet i Oslo og Akershus mistenker brudd på helsepersonelloven i AMK-saken fra Tøyen. Derfor sender de den videre til Statens helsetilsyn for endelig konklusjon, skriver TV2.

Helsetilsynet i Oslo og Akershus mistenker brudd på helsepersonelloven i AMK-saken fra Tøyen. Derfor sender de den videre til Statens helsetilsyn for endelig konklusjon, skriver TV2.

Alt om Tøyensaken

Hør alle lydloggene

Etter å ha brukt nesten tre måneder på å granske saken har Helsetilsynet i Oslo og Akershus valgt å sende saken videre til Statens helsetilsyn for endelig konklusjon.

Mistanke om brudd på lovverk

– Vi har valgt nå å sende den over til Statens helsetilsyn som jo er den myndigheten som eventuelt gir reaksjoner, sier fylkeslegen i Oslo og Akershus, Peter Schou, til TV 2 Nyhetene.

– Hvis det ikke hadde vært mistanke om brudd på noe lovverk, ville saken da ha blitt sendt videre?

– Nei, vanligvis ikke, svarer Schou.

Når Helsetilsynet i Oslo og Akershus ikke finner alvorlige brudd stanser saken hos dem. Men om de mistenker lovbrudd, sendes sakene videre til Statens Helsetilsyn for endelig avgjørelse.

Avgjørelsen om å videresende saken beskrives slik; «Helsetilsynet i Oslo og Akershus har på bakgrunn av foreliggende opplysninger og sakens art samlet sett funnet grunnlag for å be Statens helsetilsyn vurdere om det i aktuelle sak foreligger brudd på helsepersonelloven».

– Det er kanskje ti prosent av sakene vi får til behandling som går videre til Statens helsetilsyn, og det ligger jo i sakens natur at det er de alvorligste sakene, sier Schou.

I brevet fra Petter Schou står det at klinikksjef for Akuttklinikken, leder for Prehospitalt senter og avdelingsoverlegen ved AMK i sine redegjørelser har vurdert den operative håndteringen av henvendelsene som adekvat, om enn ikke optimal.

Ledelsen forklarer også at AMK-sentralen ikke var optimalt bemannet den 3. januar. De medisinske operatørene og ressurskoordinatoren satt ikke i samme rom, slik de vanligvis skal gjøre. Dette skal ha skyldtes ombygging.

Les mer om saken på TV2