Hopp til hovedinnhold


Innfører grønne ambulanseuniformer

Ambulansetjenesten i Oslo og Akershus gjør som Bergen og resten av Europa, og skal nå innføre grønne uniformer i ambulansetjenesten.

Vi takker for mange tilbakemeldinger, og gjør oppmerksom på publiseringsdatoen.

Ambulansetjenesten i Oslo og Akershus gjør som Bergen og resten av Europa, og skal nå innføre grønne uniformer i ambulansetjenesten.

For fire- fem år siden vurderte ambulansesjefslaget om man ønsket å endre uniformeringen til ambulansepersonell i Norge, og lage en grønn og gul nasjonal standarduniform. Den gangen ble det en god diskusjon, hvor en del av sjefslaget ønsket at man burde nærme seg Europa.

Ny konklusjon
Diskusjonen førte ikke til noen endelig konklusjon, da det var dissens i sjefslaget. Dermed ble det fortsatt opp til hvert enkelt helseforetak å bestemme hvordan ambulansetjenesten skulle uniformeres.

Helse Bergen valgte å se mot Europa og gå over til grønt, og de har nå brukt to år på en overgangsfase fra de tradisjonelle norske gule og røde uniformene, og over til grønne og gule uniformer.

- Vi valgte som de første i landet å følge EU-standarden for uniformering av ambulansepersonell, forteller Otto Sætre Hansen, områdeleder Bergen ambulansestasjon, som har vært med i prosessen med å innføre nye uniformer i Helse Bergen.

Internasjonal orientering
Den gang valgte ambulansetjenesten i Oslo og Akershus å holde på de gamle røde og gule fargekodene, men nå ser det likevel ut til at de ønsker å nærme seg de europeiske standardene.

- Etter nøye vurderinger har vi funnet ut at det er mer naturlig med grønne og gule uniformer, sier Anders Halden, assisterende ambulansesjef i Oslo og Akershus. – Både som et ledd i en mer internasjonal orientering i Oslo og Akershus ambulansetjeneste, og fordi vi tilbyr våre tjenester til et multikulturelt publikum som fortjener én europeisk fargekode i stedet for flere.

De regner med at implementeringen vil ta litt tid, som i Helse Bergen.

- I Helse Bergen er vi glade for at Oslo og Akershus nå følger etter oss og store deler av Europa når det gjelder uniformering av ambulansetjenesten, sier Sætre Hansen. – Hjertelig velkommen etter!

Les mer om saken på Helse Sør-Østs nettsider