Hopp til hovedinnhold


NTS med pluss i tøft omstillingsår

Namsos Trafikkselskap ASA (NTS) gikk 9,5 millioner i pluss, men har sagt opp 100 og nesten doblet sykefraværet.

Namsos Trafikkselskap ASA (NTS) gikk 9,5 millioner i pluss, men har sagt opp 100 og nesten doblet sykefraværet.

Årsregnskapet og beretningen viser at driften, som består av ambulansevirksomhet og godstransport på vei, gikk med et overskudd på 3,6 millioner kroner i fjor.

Fra datterselskapene får NTS-konsernet tilført nesten 7,8 millioner kroner slik at det ordinære resultatet før skatt ble på drøye 9,5 millioner kroner. Tilsvarende tall året før var minus 10,5 millioner kroner - med andre ord ei regnskapsmessig forbedring på 20 millioner kroner, skriver Namdalsavisa.

Den totale omsetningen har gått ned fra 314,4 millioner kroner i 2008 til 281,7 millioner kroner i fjor.

Reduserte kontraktsområder

NTS Ambulanse har i løpet av året fått redusert sine kontraktsområder med helseforetakene. Og på godssektoren har konkurransen blitt stadig hardere, med mindre oppdrag og bortfall av kontrakter med kunder.

Situasjonen i de to datterselskapene førte til at antallet ansatte ble redusert fra 316 ved starten av 2009 til 216 ved siste årsskifte.

Av årsberetninga går det fram at omstillingsprosessen også har ført til et kraftig hopp i sykefraværet. I 2008 var sykefraværet på 4,8 prosent. I 2009 økte fraværet til 8,7 prosent.

- Omstillingsprosessen i Namdalske er en av faktorene som ser ut til å ha bidratt til et høyere fravær i 2009. Fraværet i Namdalske AS var på 12,0 prosent, mens det i NTS Ambulanse var på 8,4 prosent, står det i styrets årsberetning.

Les mer om saken i Namdalsavisa