Hopp til hovedinnhold


Først i Norge gjennom kvalitetsnåløyet

Jubelen står i taket i akuttmottaket i Sykehuset Østfold Fredrikstad. Avdelingen er den første i Norge som blir ISO-sertifisert med tilleggskrav for akuttmottak.

Jubelen står i taket i akuttmottaket i Sykehuset Østfold Fredrikstad. Avdelingen er den første i Norge som blir ISO-sertifisert med tilleggskrav for akuttmottak. - Alle har gjort et kjempearbeid, sier avdelingssjef Liv Marit Sundstøl på Sykehuset Østfolds nettside.

Les også: Vil bli landets beste akuttmottak

Arbeidet med en sertifiseringen av akuttmottaket i Fredrikstad startet etter det landsomfattende tilsynet gjennomført av Helsetilsynet i 2007. Behovet for kvalitetsbedring ble synliggjort. Helse Sør-Øst tok derfor initiativ til et prosjekt med sertifisering som mål.

Sykehuset Østfold (SØ) grep begjærlig invitasjonen. Akuttmottaket i Fredrikstad ville gjerne være pilot og føre an i kvalitetsforbedringen

Arbeidet med på bli sertifisert for ISO 9100 med strenge tilleggskrav for akuttmottak, ble en meget krevende jobb. Ledelsen er de første til å underskrive på det. - Den siste tiden har jeg sovnet med prosedyrer og våknet med prosedyrer, sa seksjonsleder Sissel Hagen da akuttmottaket markerte begivenheten.

Tverrfaglig teamarbeid
Avdelingssjef Liv Marit Sundstøl er klar på at det ikke hadde vært mulig å komme i mål uten det teamarbeid som er lagt for dagen.

- I hele denne prosessen er vi blitt flinkere til å samhandle. Samarbeidet mellom avdelingene innen medisin, kirurgi og ortopedi er blitt enda bedre. Sammen har vi sett utfordringene, og alle har vært med på å finne løsninger. Jeg er imponert over entusiasmen og ansvarsfølelsen. Det beste er at alt arbeidet kommer pasientene til gode, understreker Sundstøl, som også berømmer avdelingen for kvalitet og forskning i SØ for sitt engasjement.

Adm. direktør Just Ebbesen og divisjonsdirektør Per G Weydahl er også fulle av rosende ord om akuttmottakets arbeid.

- Det er utført et meget godt stykke arbeid av alle som har vært involvert i prosessen. Det er lagt for dagen stor systemforståelse og vilje til å bli bedre, sier Ebbesen.

Nybrottarbeid
Kontrollørene fra Veritas er også klare på at det er utført et nybrottsarbeid. Når den siste revisjonsdagen var omme, var de klare i sine uttalelser. - Vi er veldig fornøyd med det vi har sett. Her er alt på plass, sa Anne Feiring, revisjonsleder fra Veritas.

Les hele saken på Sykehuset Østfolds nettside