Hopp til hovedinnhold


Tunge tak i snødrevet

Ambulansepersonellet i Arendal har ristet liv i sin ti år gamle ambulanse med firehjulstrekk for å komme rundt i snødrevet.

Ambulansepersonellet i Arendal har ristet liv i sin ti år gamle ambulanse med firehjulstrekk for å komme rundt i snødrevet.

De nye gule ambulansene sliter i snøføyka, og da er den gamle reservebilen god å ha. Den er den eneste med firehjulstrekk og får ambulansepersonellet frem stort sett over alt.

– Det er klart at vi har utfordringer om dagen. Men det går jo. Vi har funnet frem ambulansen fra 2000 og bruker den som førstebil når det trengs. Det er ikke ofte vi kjører oss fast. Løsningen blir å planlegge kjøringen. Så går det bra. Dessuten er vi knallgode til å kjøre, gliser ambulansesjåfør Roar Haukeland til Agderposten.

Problemer med feilparkeringer

Han mener det er andre forhold enn snødekte veier og glatte som opptar ambulansepersonellet.

– Vi har faktisk mer problemer med feilparkerte biler enn underlaget når vi er ute. Folk som parkerer ute i veien for å rydde snø hos seg selv, minsker fremkommeligheten. Det skaper problemer for brøytebilene, som må brøyte utenom, hvilket igjen skaper problemer for oss med smalere veier. Det er noe vi skulle ønske at folk tenkte på. Plutselig må en ambulanse forbi der du bor, sier Haukeland.

– Så dere er fornøyd med brøytingen?

– VI føler vel brøytemannskapene brøyter det de kan. I det hele tatt kan vi ikke klage. Vi tar tiden til hjelp og tar hensyn til føret. Det gjør kanskje at ambulansen kommer litt senere frem, men den kommer da. Og heldigvis er det ikke mange dager som dette, sier ambulansepersonellet.

Les hele saken i Agderposten: - Det finnes ikke dårlig vær