Hopp til hovedinnhold


Ambulanse kjørte ut under utrykning

En 72 år gammel hjertepasient skulle overflyttes fra Hamar til Ullevål universitetssykehus da det gikk galt på E6 i natt.

En 72 år gammel hjertepasient skulle overflyttes fra Hamar til Ullevål universitetssykehus da det gikk galt på E6 i natt, skriver Romerikes Blad.

Det var klokka 00.03 meldingen tikket inn til politiet på Romerike:

– En ambulanse under utrykning mistet kontrollen og kjørte gjennom midtdeleren på E6 og sto fast i grøfta på andre sida, opplyser operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt.

Det var tre personer i ambulansen, to ambulansemedarbeidere, og en 72 år gammel hjertepasient fra Hamar. Den mannlige hjertepasienten skulle overføres fra Hamar til Ullevål da ambulansen kjørte ut.

– Glatt

Ingen av de tre i ambulansen ble skadet i utforkjøringen og to ambulanser ble raskt sendt til stedet for å frakte hjertepasienten videre til Ullevål og ta seg av de to ambulansemedarbeiderne.

Operasjonsleder Hallås opplyser at en medvirkende årsak til ulykken er at det var svært glatt på E6 i natt.

– Oslo Vei var på stedet kort tid etter ulykken og målte friksjonen til 1,1 – noe som er svært lite, det er nesten ikke friksjon i det hele tatt, sier Hallås.

Ambulansen ble stående i midtdeleren med blålysene på etter utforkjøringen.

– Sjelden kost

Ifølge operasjonslederen er det sjeldent at utrykningskjøretøy kjører ut under utrykning.

– Men her var det nok et tidspress om å få pasienten til Ullevål. Og da har det gått fort på det glatte føret, sier han.

Les hele saken i Romerikes Blad