Ambulanseutrykningen på Tøyen

– Vi stiller oss nå spørsmål om hvordan situasjonen kunne utvikle seg slik at vårt personell følte seg så utrygge at politiet ble tilkalt, som igjen førte til at vi brukte lengre tid på å komme frem til pasienten, sier Terje Strand, stedsfortredende leder ved Prehospitalt senter, Oslo universitetssykehus i en pressemelding fra UUS.

Bakgrunn: Varsler full AMK-gjennomgang etter ambulansebråk

Les også: – AMK har problemer med minoriteter

Anmelder politi og AMK

Aftenposten: Ambulansepersonellet var hos kvinnen etter 24 minutter

Pressemelding:
Omstendighetene rundt ambulanseutrykningen på Tøyen søndag gjennomgås nå av ledelsen ved Prehospitalt senter på Oslo universitetssykehus. Sykehuset ønsker å finne ut hvordan situasjonen kunne utvikle seg slik at den ble ansett som så utrygg for de involverte at politiet ble kontaktet.

Alle detaljer er ikke på plass enda, men ledelsen er i full gang med å undersøke hva som skjedde da AMK (Akuttmedisinsk nødtelefon) fikk oppringing fra pårørende om at en kvinne trengte akutt, medisinsk behandling. Dette er en tidkrevende prosess, men så snart saken er klargjort, vil Fylkeslegen i Oslo og Akershus få en full redegjørelse fra sykehuset.

– Omstendighetene rundt hendelsen på Tøyen anses som så spesiell at vi nå har en grundig gjennomgang av innholdet i kommunikasjonen mellom innringerne og AMK. Vi stiller oss nå spørsmål om hvordan situasjonen kunne utvikle seg slik at vårt personell følte seg så utrygge at politiet ble tilkalt, som igjen førte til at vi brukte lengre tid på å komme frem til pasienten, sier Terje Strand, stedsfortredende leder ved Prehospitalt senter, Oslo universitetssykehus.

AMK mottok først henvendelse om saken klokken 11.32. Det var flere telefoner om henvendelsen. Ambulansen ble bestilt for akuttoppdrag klokken 11.38.  Situasjonen ble av AMK oppfattet som utrygg og politiet ble derfor anmodet om bistand. Meldingen om dette ble gitt personell på ambulansen, som avventet å rykke frem til pasienten inntil politiet meldte at de hadde kontroll på situasjonen. Ambulansepersonellet var fremme hos pasienten klokken 11.56. Pasienten var da livløs. Gjenopplivingsforsøk var da iverksatt av politiet. Ambulansepersonellet tok over, men pasienten ble erklært død på stedet.

Bildet av situasjonen er fortsatt uoversiktlig, da mange ulike samtaler skal kartlegges. Det vil ta tid å identifisere og gjennomgå disse samtalene, eller lydloggene, i forbindelse med hendelsen. I det aktuelle tidsrommet hadde AMK over hundre andre henvendelser.

I tillegg til arbeidet med kartlegging av lydloggen, har ledelsen ved Prehospitalt senter en gjennomgang med de involverte medarbeiderne, og ønsker i tillegg en dialog med de pårørende for en gjennomgang av hendelsen.

– Vi synes dette er en trist sak for familien som er involvert, og er lei oss for at situasjonen ble som den ble. En gjennomgang av denne saken er i alles interesse, sier Strand.

Sykehuset tar til etterretning at de pårørende har anmeldt saken, og vil bistå politiet best mulig i den videre etterforskningen.

Les pressemeldingen til Ullevål Universitetssjukehus her

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.