Hopp til hovedinnhold


Travle dager for 330-skvadronen på Ørlandet

330-LOGGEN for perioden 29. oktober - 7. desember 2009.

330-LOGGEN for perioden 29. oktober - 7. desember 2009, i Fosna-Folket.

31. oktober, scramble 10:53

Søk etter savnet person i nærheten av Meldal. Personen kom til rette.

01. november, scramble 09:33

Pasient fraktet fra Inderøy til Trondheim.

01. november, scramble 19:06

Søk etter savnet person ved Øyungen, Hessdalen. Værforholdene var vanskelige med sterk vind og snebyger. Sikten ble etter hvert så dårlig at søket måtte avbrytes i påvente av bedre forhold.

02. november, scramble 09:27

Fortsatt søk etter savnet person ved Øyungen, Hessdalen. Hentet dykkere i Trondheim for transport til søksområdet. Grunnet svært dårlig sikt i snebyger, ble oppdraget avsluttet etter et kort grovsøk over Øyungen.

02. november, scramble 17:42

Trafikkulykke på Alvdal. Det ble først meldt om flere skadde. Det var snebyger og sterk vind i området noe som ga lang flytid til ulykkesstedet. Vårt bidrag ble kansellert underveis til skadestedet da skadeomfanget var mindre enn først antatt.

07. november, scramble 23:20

Jeger savnet ved Hammerheia i Snåsa. Var ifølge med to andre, men kom bort fra dem. Lysforholdene var bra og det var gode forhold for FLIR kamera, men likevel ingen funn. I samråd med HRS tok vi en pause i søket for å starte på igjen når det ble lyst. Ved daggry kom jegeren seg på egen hånd tilbake til parkering. I ettertid viser det seg at vi har overflydd den savnede to ganger i løpet av søket. Med et moderne FLIR kamera hadde vi nok med stor sannsynlighet funnet den savnede på natta.

13. november, scramble 18:56

Båtulykke med to involvert. Luftambulansen landet to minutter før oss, og vi besluttet å vente i luften mens de vurderte situasjonen. Det var ikke behov for oss, og vi returnerte Ørland.

14. november, scramble 12:25

Båtulykke. I samarbeid med Redningsskøyta Harald V og lokal ambulanse fikk vi fraktet pasienten til Namsos.

16. november, scramble 13:27

To personer hadde gått gjennom isen på et vann i Sverige. NLA og ambulanse fra Meråker var allerede underveis, mens vi dro innom Trondheim og hentet dykkere. Kort tid etter take off fra Trondheim fikk vi melding om at ambulansen var framme, og at begge hadde kommet seg på land. Det var ikke lengre behov for oss, så vi returnerte til Ørland.

18. november, scramble 17:32

En nødrakett var observert mellom Flakk-Munkholmen. Vi startet søk i området men fikk etterhvert melding om at det var observert personer med nødbluss i området Bymarka. Vi grovsøkte over området vi var tildelt, men avsluttet søket i samråd med HRS.

21. november, scramble 00:37

Det hadde blitt funnet en livbøye med lys i i Hustadvika, og vi ble scramblet for å gjennomføre søk etter eventuelle personer i sjøen. Vi fyllte opp ekstra fuel, og satte kurs mot området. Intet funn ble gjort, og etter dialog med HRS returnerte vi til Ørland.

23. november, scramble 17:08

Oppdraget var medisinsk evakuering av en person på en oljetanker. Vi fløy ut og landet på båten, fikk pasienten om bord og fløy deretter til Ålesund hvor vi avleverte pasienten på sykehuset.

24. november, scramble 09:12

Søk etter savnet person på Stiklestad. Vi fikk fordelt søketeig, men fant ingenting. Returnerte til Ørland for refuel da politiet ikke hadde flere aktuelle leteområder for oss. Senere på dagen kom vedkommende til rette.

27. november, scramble 21:44

Oppdraget var å fly i møte med ambulanse på veg fra Namsos for å overta en pasient som skulle flys til St. Olavs i Trondheim. Lavt skydekke gjorde at vi måtte fly fjorden inn. Vi avtalte møteplass på fotballbanen i Vellamelen. Vi tok også med 2 pårørende som kom dit i egen bil.

27. november, scramble 23:47

Oppdraget var å søke etter personer etter at det var meldt om observasjon av mulig nødrakett ved Raudholmen/Hestskjær vest av Kristiansund. Vi hadde nettopp avlevert en pasient i Trondheim, og dro derfor direkte derfra til søksområdet med fuel for 2 timer. Melder var relativt sikker på posisjon hvor den eventuelle nødraketten hadde blitt observert. Redningsskøyte, flere båter og luftambulansen var i området da vi ankom. Vi fant ingenting, og ble etter hvert dimmitert av HRS.

29. november, scramble 12:55

Vi fikk melding om mann over bord ved Hommelvik. Vi var raskt i luften og satte kurs mot området. Etter hvert fikk vi opplyst at vedkommende var plukket opp av en annen båt og var trygt i land med ambulanse til stede. Vårt bidrag ble derfor kansellert, og vi returnerte til Ørland.

29. november, scramble 13:56

Pasient fraktet fra Hitra til Trondheim.

30. november, scramble 12:02

Overføring av pasient fra Kristiansund til Trondheim.

30. november, scramble 15:12

Båtbrann utenfor Stjørdal. Andre ressurser var tidligere på plass, og det ble bekreftet at det kun var en person om bord, og at vedkommende allerede var berget i land. Vi returnerte derfor til Ørland.

4. desember, scramble 03:23

Pasient fraktet fra Storfosna til Trondheim.

5. desember, scramble 09:56

Pasient fraktet fra Ørland til Trondheim.

6. desember, scramble 11:44

Pasient fraktet fra Mausundvær til Orkanger.

7. desember, scramble 00:31

Søk etter savnet person på Frøya. Vedkommende kom til rette.