Hopp til hovedinnhold


Anestesilegen - sykehusets storsjarmør

Danske Dagens Medicin har gjennom en stor, lidenskapelig undersøkelse tatt temperaturen på hvilke leger som er mest sjarmerende og sexy.

Danske Dagens Medicin har gjennom en stor, lidenskapelig undersøkelse tatt temperaturen på hvilke leger som er mest sjarmerende og sexy.

Om dette kan overføres til norske forhold får dere vurdere selv:
De vinner på sjarm, sexappeal og deres evner som elskere. Anestesilegene er sykehuskorridorenes ubestridte femmes fatales og storsjarmerende casanovaer.
Det er ikke bare pasientene som får et fjollete smil rundt munnen, når anestesilegen kommer inn – myndig, parat til å redde dagen og med et frekt glimt i øyet. Anestesilegene får også medisinstudentenes, sykepleiernes og legenes hjerter til å banke ekstra raskt.

Dette står klart, etter at danske Dagens Medicin har tatt temperaturen på hvem som topper, og hvem som flopper innenfor legeverdenen.

585 personer, herav 234 leger, 86 sykepleiere, 77 medisinstudenter og 188 andre i helsevesenet har gitt karakterer i en særdeles uvitenskapelig – men ytterst lidenskapelig – undersøkelse av ti forskjellige legetyper.

Anestesilegen: Ikke overraskende
Kåringen gleder Jesper Poulsen, ledende overlege på anestesi-operasjon-intensivavdelingen på Gentofte Hospital, men han blir ikke overrasket:

- Anestesifaget tenderer til å rekruttere sjarmerende folk. Vi liver jo mennesker opp når de er i ferd med å dø, og det krever en særlig personlighetsstruktur, som åpenbart er voldsomt attraktiv, forteller han stolt på sitt fags vegne.

Sykehusets muskelmenn
Anestesilegene seirer ikke uten kamp. Utfordrerne er sykehusets muskelmenn, ortopedkirurgene, som havner på en samlet andreplass. De slår anestesilegene innenfor to essensielle parametre: flørt og humor.

- Vi er legevitenskapens actionhelter, og det er ikke så rart at de er rift om oss. Ortopedkirurgene er kjent for å ha små hjerner og store hender – og hvilken kvinne er det som ikke faller for det? sier Frank Farsø Nielsen, ledende overlege på ortopedkirurgisk avdeling på Århus Sykehus.

Når anestesilegene likevel bringer seieren hjem skyldes det at de oser av sjarm og sex, og at de er ettertraktet som elskere. Seieren sementeres av at det er over dobbelt så mange leger, sykepleiere og medisinstudenter som foretrekker å ha en anestesilege som elsker framfor en  ortopedkirurg.

Ikke ekteskapspotensial
På et punkt faller anastesilegene gjennom med et brak. De har absolutt ikke ekteskapspotensiale. Her vrakes de til fordel for allmennleger, barneleger og indremedisinere - tillitsvekkende leger med ordentlige arbeidstider og solide spesialer.

På en samlet tredjeplass finner vi barnelegene. De vinner ingen førsteplasser, men de er sjarmerende, sexye, og de er som de eneste leger både ettertraktet som potensielle ekteskapspartnere og som elskere.

Sisteplassen går til psykiaterne, som særlig sykepleierne med hard og ubarmhjertig hånd dumper i alt fra humor til intelligens, klesstil, sexappeal og giftepotensiale. Det slår ikke Marianne Kastrup, overlege ved Rigshospitalets og nestformanm for Dansk Psykiatrisk Selskab, ut.

- Tidligere var faget preget af ullklær – særinger i hjemmestrikk og vadmel, som talte i gåter. Det er i ferd med å forandre seg nå, sier hun og tipper at psykiaterne om fem år vil få en langt bedre plassering.

Les resten på danske Dagens Medicin, og ikke gå glipp av hva anestesileger, ortopeder og indremedisinere mener om seg selv.