Hopp til hovedinnhold


Digitale kartdata tilgjengelege for helseføretaka

Helseforetakenes Innkjøpsservice (HINAS) har forhandla fram ei avtale om bruk av kartdata i helseføretaka. Dette vil gi betre pasientbehandling og fleire moglegheiter, mellom anna ved stadfesting av pasientane si adresse i naudsituasjonar.

Helseforetakenes Innkjøpsservice (HINAS) har forhandla fram ei avtale om bruk av kartdata i helseføretaka. Dette vil gi betre pasientbehandling og fleire moglegheiter, mellom anna ved stadfesting av pasientane si adresse i naudsituasjonar, skriv Helse Vest.

Ressurspersonar i dei regionale helseføretaka innan Akuttmedisinsk alarmsentral (AMK) og ambulansetenesta er store brukarar av digitale kartløysingar og har også vore med i forhandlingane.

”Norge Digitalt” er eit breitt samarbeid mellom verksemder som har ansvar for å skaffe stadfesta informasjon og/eller som er store brukarar av slik informasjon.

Alle dei regionale helseføretaka og underliggjande helseføretak har gjennom deltaking i dette samarbeidet, tilgang til nedlasting av kartdata for internt bruk i verksemdene.

Betre og tryggare for pasienten
Kart og kartrelaterte data blir i større grad tatt i bruk i delar av helsetenesta for å sikre god prehospital pasientlogistikk og dermed betre pasientbehandling.

AMK-sentralane, ambulansetenestene og luftambulansen har lenge vore sentrale brukarar, men også andre deler av helsetenesta bruker kartrelaterte data. Moglegheitene er mange, for eksempel bruk i pasientsystem som skal stadfeste pasienten sin adresse, til overvaking ved epidemiar og statistikk.

Avtalen gjeld nedlasting av data for bruk i digitale kartsystem. Den omfattar ikkje programvare for visning av kart, eller arbeid et med kartdata før bruk. Begge deler er nødvendige for å gjere bruk av kartdata i praktiske løysingar. Det vil for dei fleste brukargruppene vere nødvendig å kontakte ein leverandør av kartsystem for hjelp til dette.

Les heile saka på Helse Vest