Ny lønnsavtale for NLAs flygere

Ingen flere legehelikoptre skal stå på bakken framover, etter at Norsk Luftambulanse kom til enighet med Flygerforeningen, skriver Rogalands Avis.

Bakgrunn: Ambulansepilotene henger etter Nordsjøpilotene

Luftambulansen på bakken

Krisemøte i helsedepartementet

Uenigheter i lønnsforhandlingene for 2010 førte til at pilotene i Norsk Luftambulanse nektet å ta vakter på fritiden sin.

Konsekvensen ble at Luftambulansens helikopter ble stående på bakken i to dager i Rogaland, på Dombås en helg, og et av helikoptrene i Oslo ble også stående noen dager.

Nå er imidlertid de to partene kommet til enighet.

Lars Amdal, leder i Norsk Luftambulanses flygerforening (NLAFF), er fornøyd etter at ambulansepilotene får det de ville ha fra starten av.

– Vi har fått en lønnsforhøyelse, og dermed blir det ikke noe av de varslede ledige vaktene, sier Amdal.

Han forteller at det har vært et spørsmål om motivasjon til å stille opp ekstra.

– For at vi skal stille opp ekstra på fritiden vår, så trengte vi motivasjon. Når vi nå får bedre betalt vil det hjelpe veldig på, tror lederen i Flygerforeningen.

Han synes det er positivt at ledelsen i Luftambulansen har valgt å imøtekomme deres ønsker, men synes det tok lang tid.

– Det tok litt tid før ledelsen skjønte alvoret. Det var press fra myndigheter som gjorde dette løsbart. Myndigheten ville ha satt i gang tiltak for å sikre beredskapen, noe som sannsynligvis ville gått ut over selskapet, tror Amdal.

Marte Ramborg, informasjonssjef i Norsk Luftambulanse, forteller at også Norsk Luftambulanse nå er fornøyde med å ha kommet til enighet med de ansatte.

– Begge parter ønsket å komme til enighet, og satte seg ned igjen i et nytt møte, for å se framover mot 2010. Og Norsk Luftambulanse er absolutt fornøyd med løsningen, sier hun.

Ramborg understreker at de ikke bare har fått en god løsning for det umiddelbare behovet med de ledige vaktene, men også videre framover, slik at de unngår slike problemstillinger i framtiden.

Les hele saken i Rogalands Avis: – Nå er vi lettet

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.