Hopp til hovedinnhold


Danmark dropper kontrollromsleverandør

Termas levering av software til kontrollrom som skulle vært selve nerven i SINE-nettverkets beredskap, er voldsomt forsinket. Derfor mister de nå hele den danske ambulansetjenesten som kunde.

Termas levering av software til kontrollrom som skulle vært selve nerven  i SINE-nettverkets beredskap, er voldsomt forsinket. Derfor mister de nå hele den danske ambulansetjenesten som kunde, skriver Beredskabsinfo.

Danske regioner hadde egentlig planlagt å benytte Termas kontrollromsløsning som staten valgte etter en anbudsrunde, men nå har de fem regionene mistet tålmodigheten med Terma. Nå ønsker de i stedet å utvikle sitt eget IT-system til nødsentralene, og det vil bli sendt ut et nytt anbud allerede i begynnelsen av 2010.

Dermed ser det ut til at SINE blir en økonomisk katastrofe for Terma.

Det Tetra-baserte og milliarddyre SINE-nettverket er nå fullt utbygget og fungerer fint, men det er kun tatt i bruk i begrenset omfagn, nettopp fordi de ikke kan anvendes på nødsentralene.

Termas løsning er allerede flere år forsinket, og man vet fortsatt ikke når den blir klar til bruk.

I første omgang har forsinkelsen medført at regionene har vært nødt til å inngå en midlertidig avtale med Falck, som innebærer at regionene kan bruke Falcks analoge radionett og nødsentralsystem til slutten av mai 2011.

Les hele saken i Beredskabsinfo