Hopp til hovedinnhold


Nytt nødnett politiets hovedsamband før jul

Politiet i Østfold og Follo går over til det nye, digitale nødnettet som sitt hovedsamband i uke 51.

Politiet i Østfold og Follo går over til det nye, digitale nødnettet som sitt hovedsamband i uke 51, skriver Politi.no.

Oslo politidistrikt vil følge etter i uke 11 neste år.

Opplæringen i Østfold og Follo begynner denne uken.
- Fram mot uke 51 skal rundt 400 mannskaper her i distriktet gjennom opplæring, sier prosjektleder for nødnett i Østfold politidistrikt, Petter Larsen.

Talesambandet er viktigst
Det nye nødnettet er primært et talesamband. I arbeidet med nødnettet har politiet i samarbeid med leverandøren hatt fokus på talekvalitet og dekningsgrad. Ytterligere tjenester vil bli tilgjengelig i løpet av 2010.

- Det er talesambandet som er det sentrale. Det nye sambandet som er kryptert vil gi politiet en sikrere arbeidshverdag, og det vil gi publikum sikkerhet for at vi ikke kringkaster personopplysninger i et åpent nett, sier prosjektansvarlig i Politidirektoratet, avdelingsdirektør Tore Lorentzen.

Oslo begynner på nyåret
Andre november besluttet Politidirektoratet å be Oslo politidistrikt om å starte lokale aktiviteter med sikte på å ta nødnettet i operativ bruk i uke 11 neste år. Fram mot oppstarten skal mannskapene også her gjennom opplæring, og det skal monteres radio inn i tjenestebilene. Oslo er en viktig brikke i utrullingen av det nye nødnettet.

- Oslo politidistrikt er det distriktet med flest politifolk i landet og høyest befolkningstetthet. Et velfungerende samband er helt sentralt for at polititjenesten i hovedstaden skal være god og effektiv. Oslo er et viktig distrikt når politiet tar i bruk nytt utstyr og nye rutiner, sier Lorentzen.

Før sommeren 2010 skal også politidistriktene Romerike, Asker og Bærum og Søndre Buskerud samt KRIPOS og PST ha tatt i bruk det nye nødnettet.

Les hele saken på DNKs hjemmeside