Hopp til hovedinnhold


Krisemøte i helsedepartementet

Luftambulanseberedskapen ved flere av landets sykehus er svekket. Et helikopter er satt på bakken på grunn av en arbeidskonflikt i Norsk Luftambulanse.

Luftambulanseberedskapen ved flere av landets sykehus er svekket. Et helikopter er satt på bakken på grunn av en arbeidskonflikt i Norsk Luftambulanse, skriver NRK. Det var også hovedsak på lørdagsrevyen i helga.

Les også: Pilotmangel i NLA

Luftambulansen på bakken

NRK: Luftambulansen på Dombås på bakken

Situasjonen fører til at færre akuttpasienter kan fraktes raskt til og fra sykehusene.

- Kan gå ut over liv og helse

Terje Strand, avdelingssjef og avdelingsoverlege ved luftambulanseavdelingen ved Ullevål universitetssykehus, frykter situasjonen kan gå ut over liv og helse.

- Det er alvorlig at en samfunnsviktig tjeneste som luftambulansetjenesten kan bli stående på bakken på grunn av personellmangel. Dette er en tjeneste som er viktig for liv og helse, så når tjenesten stopper opp kan få konsekvenser for det, sier Terje Strand.

På lørdag var det et krisemøte om saken i helsedepartementet. Helseminister Grethe Strøm-Erichsen sier at hun har fått forsikringer fra ledelsen om at konflikten ikke skal gå ut over liv og helse.

Arbeidskonflikt

Etter det NRK erfarer skyldes problemene en arbeidskonflikt i bedriften.

Stavanger var uten ambulansehelikopter deler av forrige uke, i helgen var ett av to helikopter i Oslo-området satt på bakken. Nå er det altså Dombås som ikke har flyger.

Les hele saken på NRK: - En alvorlig situasjon