Hopp til hovedinnhold


Engler i hvitt (og rødt)

Rolf Nymann (71) har gjennom de siste årene sett seg grundig lei både av negativt folkesnakk og det som er kommet fram i media om hvordan folk blir behandlet på sykehjem, av ambulansepersonal og ikke minst av sykepleiere og leger på Haugesund Sjukehus.

Rolf Nymann (71) har gjennom de siste årene sett seg grundig lei både av negativt folkesnakk og det som er kommet fram i media om hvordan folk blir behandlet på sykehjem, av ambulansepersonal og ikke minst av sykepleiere og leger på Haugesund Sjukehus, skriver Karmsund Avis.

-Det stemmer på ingen måte med mine egne og mine barn og barnebarns erfaringer, sier Nymann, som blant annet i sin yrkeskarriere jobbet 34 år i Park og idrett i Haugesund kommune.

15. november var det nøyaktig ett år siden hans kone, Margit (65), trakk sitt siste sukk på intensivavdelingen ved sykehuset hvor hun da hadde vært under behandling i fem hektiske dager for både leger og pleiere.

-Hun fikk hjertestans hjemme på Beitene tirsdag morgen og etter å ha ringt 113, startet jeg selv førstehjelp før ambulansen kom noen minutter etter. Ambulansefolkene overtok og like etter kom ambulanse nummer to med lege og turen gikk videre til sykehuset hvor de ufattelig nok fikk hjertet hennes til å slå igjen.

Luksushotell
De neste dagene ”bodde” faktisk jeg og mine to døtre i skift på intensivavdelingen, og vi fikk hele tiden underretning om tilstanden til Margit og hva de foretok seg med henne.

Personalet visste ikke det beste de kunne gjøre for oss. De tok seg alltid tid til å prate med oss. Vi fikk kaffe, melk og mat fra kantina. Det var rene luksushotellet, sier Nymann, som også forteller at lege og personell innkalte familien Nymann til briefing fredags ettermiddag hvor de ble orientert om at Margit var hjernedød og sammen bestemte de seg for å stanse intensivbehandlingen.

-Hun pustet for egen maskin da hun døde om lørdagen den 15. november, og det er vi takknemlig for, sier Rolf Nymann i dag.

Engler i hvitt
Nymann forteller også om liknende behandling fra personalet på sykehjem i årene før, utallige ambulansetilkallelser for både kona og han selv samt hans egne – et alvorlig i 2005 - og etter det mange kortvarige opphold på sykehuset.

-Det har vært service fra alle impliserte parter innen det lokale helsevesenet og fra første stund. Og pleierne er engler kledd i hvitt, sier han beveget.

Etter Margits dødsfall sendte han forøvrig blomster til både sykehjemmet, ambulansesentralen 113 og til intensivavdelingen på sykehuset som takk fra familien Nymann.

Les hele saken i Karmsund Avis