Hopp til hovedinnhold


Forbikjørt på vei til dødsulykke

Da ambulansen lørdag kveld var på vei til dødsulykken i Kvinesdal — ble den forbikjørt av en personbil. — Galskap, sier ambulansesjåfør Rolf Bernhard Strømland.

Da ambulansen lørdag kveld var på vei til dødsulykken i Kvinesdal — ble den forbikjørt av en personbil. — Galskap, sier ambulansesjåfør Rolf Bernhard Strømland til Avisen Agder.

Dette er noe vi heldigvis ikke opplever ofte. Jeg må si vi ble overraskt og temmelig sjokkerte da det skjedde, sier Strømland til Agder.

Sammen med kolleger rykket han like før midnatt ut til det som viste seg å være en tragisk dødsulykke i Liknes i Kvinesdal.

DRAMA: Men før ambulansene kom til stedet, opplevde de enda mer dramatikk.

— Vi var på Øyesletta. Vi kjørte over fartsgrensen, slik vi kan gjøre når vi rykker ut. Vi kjørte med blålys. Etter hvert fikk vi øye på en bil bak oss. Den nærmet seg i høy fart.

Og ikke bare det. Etter hvert kjørte vedkommende forbi utrykningskjøretøyet.

LA SEG UT: — Bilen la seg ut i den andre kjørebanen og kostet forbi oss i en veldig fart. Jeg er usikker på hvor fort vedkommende kjørte, men vil anslå farten til mellom 150 og 170 kilometer i timen. Kanskje gikk det også enda raskere, forteller Strømland.

Været var dårlig. Det regnet og faren for vannplaning på den dårlige Øyesletta er absolutt til stede.

ENDA EN ULYKKE: — Vi kunne lett fått enda en ulykke på vei til Kvinesdal. Folk må være klar over at dette kan være farlig. Ikke bare utsetter de selv for fare — men også andre. Vi kan ikke ha slik kjøring, understreker Strømland.

Han karakteriserer vedkommendes kjøring som både vanvittig og villmannsaktig.

— Jeg håper for all del at dette ikke er en ny sport. Tidligere har vi opplevd at noen legger seg tett opp i baken på utrykningskjøretøy — men at de holder seg bak i høy fart. Dette har ikke jeg opplevd før. Jeg håper heller ikke at det skjer igjen.