Hopp til hovedinnhold


Livløs spiller, ambulansen kom en halvtime etter nødanrop

Vestfossen IF er skremt av tiden ambulansen brukte på utrykningen, da en håndballspiller lå bevisstløs med hodeskade.

Vestfossen IF er skremt av tiden ambulansen brukte på utrykningen, da en håndballspiller lå bevisstløs med hodeskade.

På en treningskamp i Vestfossen flerbrukshall i september ble Haslum-spilleren Marius Motrøen truffet i hodet av et kne i en duell. Han blir liggende livløs på banen med hodeskade. Ifølge de som står rundt, besvimer han flere ganger.

Sekretariatet ringer umiddelbart 113.

Mener det gikk en halvtime før ambulansen dukket opp

Sekretærene som ringer forteller AMK at det er en alvorlig hodeskade.

– Vi ble fortalt at ambulansen var på Eikertun på Sundmoen og at de ville komme snart, forteller Geir Wamstad i Vestfossen IF Håndball.

Så begynner ventingen. Ifølge Wamstad går det omtrent 15 minutter, før de ringer opp igjen og purrer. De som var til stede i hallen kikker på klokkene og mener at det går nesten en halvtime, 28 minutter, før ambulansen er på plass. Det opplevdes dramatisk og mange har vært opptatt av saken.

– Etter mye påtrykk fra tilskuere og andre føler vi at dette må bli sett nærmere på. Vi ble såpass skremt av hendelsen at vi må se nærmere på det, skriver Wamstad i klagen klubben har sendt til Sykehuset Buskerud

AMK-sentralen mener utrykningen tok 17. minutter

AMK-sentralen i Buskerud svarer at de har en annen tidsoppfatning.

– Vi har gått inn på det elektroniske verktøyet vårt og hørt på lydloggen, opplyser enhetsleder Lise-Mette Lindland for AMK Buskerud.

Ifølge deres systemer tok det 17 minutter fra første telefon til ambulansepersonellet var inne hos pasienten i hallen.

– Det er flere uavhengige systemer som registrerer tidspunktene. Vi har aldri opplevd tidligere at systemene tar feil, sier hun.

Ifølge Lindland blir det også sagt på lydloggen at ambulansen kommer fra Eiker, ikke Eikertun. Ambulansen sto på ambulansestasjonen på legevakta i Hokksund.

AMK-leder viser forståelse fra publikum

– Ifølge lydloggen forsikrer operatøren seg om at pasienten er stabil. Ut fra vår medisinske indeks blir det vurdert som en hastetur. Man kjører med en gang, men ikke med blålys, som når det er akutt, forklarer Lindland.

Ambulansesjåførene er på stasjonen i Hokksund, må kle på seg og komme seg ut i bilen. Ifølge Lindland er 17 minutter derfor normalt når det ikke er akutt.

– Vi forstår veldig godt at tiden kan oppleves lang når man står og føler at ting er dramatiske, men den reelle tiden er ikke så hårreisende som det opplevdes som, sier enhetslederen.

Les hele saken i Drammens Tidene: Haslum-spiller lå livløs på banen, ambulansen kom en halvitme etter nødanrop