Helse Midt inngår forlik med Akutt Helse SUS

Helse Midt-Norge har 11.10.09 inngått en forliksavtale med Akutt Helse SUS v/Torgeir Akslen og Tor-Erling Johansen.

Bakgrunn: – Vi gir oss aldri!

Helse Midt tapte rettsaken i Møre

Helse Midt anker dommen

5. mai 2008 tok Akutt Helse SUS (senere rettet til Akslen og Johansen) ut stevning mot HMN for Sunnmøre tingrett (sak 08-068259TVI-SUMO) med krav om erstatning etter brudd på reglene om offentlige anskaffelser i forbindelse med konkurranse med forhandling om kjøp av ambulansetjenester i helseregion Midt-Norge.

Tingretten avsa dom i saken 12. februar 2009. Tingrettens dom er anket inn for Frostating lagmannsrett (sak 09-062810ASD-FROS).

Partene er enige om å heve ovennevnte sak som forlikt, og har inngått avtale om forlik.

I avtalen heter det:

Helse Midt-Norge erkjenner at det i forbindelse med behandlingen av tilbudet fra Akutt Helse SUS v/Torgeir Akslen og Tor-Erling Johansen for drift av ambulanseområde 20 på Sunnmøre (kommunene Haram, Ørskog og Norddal) ble begått flere brudd på grunnprinsippene i regelverket om offentlige anskaffelser. Helse Midt-Norge beklager dette dypt.

Les pressemeldingen på Helse Midt-Norges nettside

Les også Romsdal Budstikke: Helse Midt-Norge kjøper seg fri

One Comment

  1. Jeg forstår ikke etter beste evne hva Helse Midt-Norge driver med. Bowin kjøper seg en kort og dyrkjøpt fred fra saken. Det er sjelden en ser og ikke minst tragisk en ser slike kortsiktige nesetipp beslutninger. Bowin er i ferd med å gjøre samme feilgrep som Thorsen. Almlid som sitter med det øverste ansvar lokker for ente gang sine administrative ansatte ut i jungelen, der er Almlid godt kjent og har sine skjulte støttespillere. Almlid går nok en gang klar og Bowin må ta sin hatt og gå.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.