Ambulansearbeidere i København: Situasjonen er uakseptabel

I en måned har ambulansearbeiderne i Region Hovedstaden utvist ekstremt stor fleksibilitet, men nå er det nok. Dette er uttalelsene etter gårsdagens historiske stormøte. I dag ser det ut til at Region Hovedstaden tar nye grep.

Bakgrunn: Historisk omlegging av prehospital beredskap i København

Les også: Utrykningstiden er nesten fordoblet

Kaos ved oppstarten av omleggingen

Tre fagforeninger drøftet problemene i Københavns ambulansetjeneste. De mener at situasjonen etter omorganiseringen er uakseptabel, og at det må overveies om det er forsvarlig å kjøre under de nåværende forhold.

Les også: Avviser kritikken ny beredskap

Ambulansearbeiderne i organisasjonene spør om det må lik på bordet før Region Hovedstaden tar med ambulansearbeiderne på en dialog. Løsningen er enkel ifølge ambulansearbeiderne: Det må flere ambulanser på gata. De ikke vil akseptere at politikere og embetsmenn i Region Hovedstaden ikke står ved deres ansvar. De vil heller ikke akseptere at de ikke lenger får de avtalte pauser, og at de beskyldes av regionspolitikere for å være utroverdige og at regionen gir dem munnkurv.

Les hele saken i Beredskabsinfo

Mer bakgrunn: Massiv kritikk av ambulanseberedskapen

I dag bekrefter Region Hovedstaden overfor Politiken at de vil sette inn tre nye ambulanser permanent. Det innebærer at de må kjøpe tre ambulanser, og driften av disse vil koste 20 millioner kroner i året. Den nye ambulanseordningen blir dermed dyrere enn den gamle.

Les hele saken i Politiken: København får flere ambulancer

Det er også opprettet en egen hotline hvor folk kan ringe inn og fortelle om de har opplevd problemer. Det er det flere som gjør.

Les mer om dette i Politiken: Borgere skal hjælpe omstridte ambulancer

Les også: Historisk stormøte om ambulanseberedskapen i Region Hovedstaden

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.