Hopp til hovedinnhold


Ny ambulansestasjon i Herøy

- Veldig gledelig at dette skal skje, sier daglig leder i Aktiv Omsorg, Anders Riise.

- Veldig gledelig at dette skal skje, sier daglig leder i Aktiv Omsorg, Anders Riise.

I dag leier ambulansetjenesten Aktiv Omsorg et bostadhus som base for ambulansetjensten i Herøy kommune.

- Lokalet vi benytter nå er i grenseland i forhold til de kravene vi skal tilfredsstille som ambulansetjeneste, og derfor er det nødvendig med en ny og bedre stasjon, sier Riise.

Han tror at en ny ambulansestasjonen vil være positivt både for innbyggerne i Herøy kommune og for de ansatte.

- Totalt sett vil det bedre tjenesten vår betraktelig, slik at folk i Herøy får et bedre ambulansetilbud. Det vil også være veldig bra for rekrutteringen av nye ambulansesjåfører, i og med at vi med den nye stasjonen kan tilby bedre arbeidsvilkår, sier han.

- Blir lettere å rykke ut

Den nye ambulansestasjonen skal ligge på Eggesbønes i Fosnavåg like ved legekontoret.

Dette mener Riise er en stor fordel med tanke på utrykninger.

- Vi rykker ofte ut på oppdrag sammen med lege, og når vi nå skal få base like ved legekontoret, blir det langt lettere å samordne utrykningene, sier han.

Mange fasiliteter

Det har ifølge Riise vært problematisk å finne en tomt som tilfredsstiller kravene som blir stilt.

- Vi har brukt halvannet år på å skaffe en tomt som er stor nok, i tillegg til at den måtte ligge sentralt. Det har vært viktig for oss å finne en stasjon som er tilrettelagt for formålet, og det tror jeg vi nå har klart, sier han.

Den nye stasjonen vil være utstyrt med to store garasjer, kontor, oppholdssted, kjøkken og trimrom. I tillegg vil det være en boavdeling der de som er på vakt, kan sove.

Klar til å starte byggingen

Byggingen vil ifølge Riise starte etter at saken har blitt behandlet av Herøy kommune. Den formelle byggesøknaden må også godkjennes.

- Det er ikke oss det står på. Vi er klare for oppstart så snart som mulig. Tegningene av stasjonen er klare, så det er bare å sette i gang, sier han.

HVA ER AKTIV OMSORG?
- Driver ambulanse-tjenesten i Ulstein, Sande, Hareid, Herøy, Sykkylven, Stranda, Geiranger og Vanylven.- Har til sammen syv ambulansestasjoner fordelt på de åtte kommunene.

Les hele saken på Nærnett: Ny ambulansestasjon i Herøy