Hopp til hovedinnhold


Ventet et døgn med avkappet finger

Geir Roger trodde han ville havne rett på operasjonsbordet da han kuttet av seg fingeren.

Geir Roger trodde han ville havne rett på operasjonsbordet da han kuttet av seg fingeren.

Mandag kveld var Geir Roger Bakken (27) fra Alta uheldig under husbygging og kuttet av seg deler av lillefingeren og hele tuppen på pekefingeren på venstrehånda på en gjerdesag. Men ventetida for å få sydd fingrene på plass igjen ble lang og smertefull, skriver Altaposten.

Det tok nesten et døgn før han havnet å operasjonsbordet.

Fikk ikke ambulansefly
I 13 timer måtte Bakken vente før han kunne fly til Tromsø for operasjon. AMK-sentralen rekvirerte aldri noe ambulansefly, til tross for gjentatte anmodninger fra legevakta. Tirsdag måtte altaværingen derfor sette seg på et ordinært rutefly. Det var til alt overmål tre kvarter forsinket.

Med fingeren på is
Med seg i håndbagasjen hadde han den avkappede delen av pekefingeren. Den var godt pakket inn i is. Den halvt avrevne lillefingeren var festet til hånda med strikk og binders. Men ventetida var ikke over da Bakken kom fram til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Her ble det nye åtte timers ventetid. Ved 18.30-tiden ble han omsider lagt på operasjonsbordet.

Ved AMK-sentralen i Tromsø sier de til Altaposten at fingerskader ikke alltid er hastesaker.

- Ved fingerskader vil det være et spørsmål om det er det er noen vits i å prøve og sy fingeren på. Kirurgen må ta en beslutning på det i dialog med doktoren som sender pasienten, sier seksjonsoverlege Nina Hesselberg til avisa.

- Dyr får bedre behandling
- Jeg synes det er forferdelig at at en mann må vente så lenge når han kutter av seg fingrene. Dyr får bedre behandling enn dette i Norge, sier 27-åringens mor, Ellinor Suhr, til Nettavisen. Hun forteller at hun onsdag har snakket med sønnen og at alt står bra til. Kirurgene har sydd lillefingeren på, mens pekefingeren ikke er mulig å berge.

Les hele saken i Altaposten: Ventet i mer enn 21 timer på operasjon