Hopp til hovedinnhold


Røde Kors: Flere redningsaksjoner enn hele 2008

Ferske august-tall viser at Røde Kors Hjelpekorps så langt i år har hatt 770 redningsaksjoner. Dette er flere enn i hele 2008 som da talte 734.

Ferske august-tall viser at Røde Kors Hjelpekorps så langt i år har hatt 770 redningsaksjoner. Dette er flere enn i hele 2008 som da talte 734.

- Tallene viser at behovet for Hjelpekorpset bare øker, sier landsrådsleder Jan Petter Berentsen. Dette skriver Norges Røde Kors på sine internettsider fredag 5. september 2009.

- Hele 85 prosent av disse aksjonene er ambulanseoppdrag utenfor vei eller søk etter savnet. Dette er mennesker som trenger førstehjelp eller som kan være i akutt fare, påpeker Berentsen.

- De frivillige i Hjelpekorpset fungerer som vaktposter for helsevesenet over hele landet. De når ut den siste distansen i utmark for å finne og redde folk. Med ekspertise innen søk og redning er Hjelpekorpsets kapasitet avgjørende for samfunnets evne til å møte små og store kriser. Det sparer også det offentlige for store utgifter, understreker Berentsen.

Røde Kors’ 320 lokale hjelpekorps er på vakt 24 timer i døgnet hele året og kan på kort varsel rykke ut for å delta i søk- og redningsaksjoner. Med omkring 13 500 frivillige, inkludert 6000 i aktiv beredskap, er Røde Kors Hjelpekorps landets største frivillige beredskapsressurs.

Røde Kors Hjelpekorps’ tilstedeværelse langs kysten, ved elver og på fjellet handler om beredskap for å hindre og lindre nød. Beredskapstanken og kompetansekravene bygger på de samme prinspippene - enten det gjelder påskefjellet i Norge eller Røde Kors’ internasjonale beredskap for å forebygge konsekvensene av naturkatastrofer internasjonalt.

Les hele saken på Redningsnett