Hopp til hovedinnhold


330 skvadron etablert på Florø

Den nye redningshelikopterbasen i Florø for 330 skvadron og redningstjenesten i Luftforsvaret er åpnet. Dette er et ledd i arbeidet med å få en lik og helhetlig redningstjeneste over hele landet.

Den nye redningshelikopterbasen i Florø for 330 skvadron og redningstjenesten i Luftforsvaret er åpnet. Dette er et ledd i arbeidet med å få en lik og helhetlig redningstjeneste over hele landet.

Les hele saken på Forsvarets nettside

Florø er den sjette basen som 330 skvadronen nå er etablert på. Fra før er det stasjonert Sea-King redningshelikoptre På Banak, Bodø, Ørland, Sola og Rygge. Området mellom Sola og Ørland har ikke vært tilstrekkelig dekket, nærmere bestemt nordvestlandet.

Detasjementet vil redusere reaksjonstiden betydelig i forhold til søke- og redningsoppdrag, samt ambulanseoppdrag på nordvestlandet.

Helt ukjent med nordvestlandet er ikke 330 skvadron. Fra 1995 til 1998 hadde Luftforsvaret et detasjement på Vigra, noe som har gitt verdifull erfaring fra mange aksjoner i regionen.

Justisministeren åpnet basen
Det var justisminister Knut Storberget som fikk æren av å åpne Florø-basen med å klippe i snora. Han var veldig fornøyd med at det er Luftforsvaret som skal drifte redningshelikoptertjenesten fra Florø.

- Jeg er veldig glad for at NRK laget en TV-serie om 330 skvadron slik at folk fikk ta del i en liten del av den fantastiske jobben de gjør. Vi skal skape trygghet for folk og jeg er mektig stolt over samarbeidet mellom de ulike etater for å få på plass redningstjenesten i Florø, sa Storberget under sin tale.

Stadig flere redningsoppdrag
Siste kvartal hadde 330 skvadron en operativitet og tilgjengelighet på hele 99, 7 prosent, noe som viser at redningshelikoptertjenesten i Luftforsvaret i er i stand til å løse oppdraget, på tross av stadig mer aldrene helikoptermateriell.

330 skvadron har hatt over 28.000 oppdrag siden oppstarten tidlig på 70-tallet, og det blir stadig mer å gjøre for skvadronen. De siste årene har skvadronen i snitt hatt 1500 søk, rednings og ambulanseoppdrag i året.