Rex (1) sølte glovarm te over seg – ble nektet ambulanse

Alarmsentralen ville ikke sende ambulanse for å hente lille Rex selv om han hadde alvorlige brannskader i ansiktet.

Les hele saken i VG

Rolf og Lena Hager fra Mörkö utenfor Södertalje i Sverige opplevde alle foreldres mareritt da deres ett år gamle sønn Rex klarte å velte en kopp glovarm te over seg.

Men marerittet skulle straks bli enda verre – da mamma Lena ringte nødnummer 112 ville de ikke sende ambulanse for å hente den forbrente sønnen hennes.

Skrek av smerte
– Han skrek av smerte. Vi trengte virkelig hjelp, sier hun til Aftonbladet.se.

Sykepleieren ved alarmsentralen mente imidlertid at den lille familien måtte klare å komme seg til Huddinge sykehuset på egen hånd.

Strekningen tar 40 minutter å kjøre, en lang tur for lille Rex som hele tiden gråt og hadde store smerter.

– Jeg klarer ikke la være å tenke på at han hadde unødvendig vondt så lenge. Det er forferdelig å se hvor vondt han har. Jeg har grått hele natten, forteller mamma Lena til Aftonbladet.se.

Annengrads forbrenning
Den glohete teen ga lille Rex andregrads forbrenningsskader i ansiktet, på tross av at en snarrådig pappa Rolf var rask med å få gutten inn i dusjen og under kaldt vann.

På sykehuset ble tilstanden hans derfor vurdert som så alvorlig at han ble sendt videre til barnesykehuset Astrid Lindgren – denne gangen i ambulanse.

Mandag skal Rex tilbake til legen for å få skrapt bort den døde huden i ansiktet, og foreldrene hans er takknemlige for hjelpen de til slutt fikk av ambulanse- og sykehuspersonell.

SOS Alarmsentralen har lovet å utrede hendelsen.


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.