Hopp til hovedinnhold


Flyttingen av 113-sentralen i Drammen utsatt

Flyttingen av 113-sentralen er utsatt på grunn av pengemangel. Samtidig flytter ledelsen i Vestre Viken inn i lokaler til 2 millioner kroner i året - som er for store.

Flyttingen av 113-sentralen er utsatt på grunn av pengemangel. Samtidig flytter ledelsen i Vestre Viken inn i lokaler til 2 millioner kroner i året - som er for store.

Les hele saken i Drammens Tidene

Det innrømmer Vestre Viken selv i en nyhetssak de har lagt ut på hjemmesidene sine.

- Det blir helt feil signaler til alle ansatte i Vestre Viken når vi hele tiden lever med krav om innsparinger og kutt, sier Lillian Kildal, hovedverneombud ved Sykehuset Buskerud.

1. september skal administrasjonen i Vestre Viken etter planen flytte inn i lokaler i NRK-bygget på Papirbredden. Det er inngått en leiekontrakt på ti år som vil koste Vestre Viken 2 millioner kroner i året. 

- Etter at dette ble lagt ut på intranettet, er det mange ansatte som snakker om dette og har reagert, legger hovedverneombudet til.

Venter og venter

Anita Riise Pedersen, plasstillitsvalgt for sykepleierforbundet på AMK-sentralen, sier hun er frustrert over at hun og de drøyt 20 kollegene må vente og vente på å flytte inn i de nye lokalene i politihuset på Grønland

- Vi blir frustrerte når ledelsen i Vestre Viken skal inn i et lokal med skyhøy leie, samtidig som flyttingen av AMK-sentralen stopper opp på grunn av pengemangel. Akuttmottaket venter også på å utvide sine lokaler der AMK-sentralen holder til i dag, sier hun.

Per i dag holder 110- (brannvesenet) og 112-sentralen (politiet) til i toppen av politihuset på Grønland. Lokalene ved siden av, som AMK-sentralen (113) skal bruke står tomme. Likevel må sykehuset betale omtrent 60.000 kroner i måneden i leie.

Målet er bedre samarbeid mellom instansene, og å gjøre overgangen til et eventuelt felles nødnummer i framtida lettere.

Les også: Håndtering av nødanrop i felles sentraler

- Gjort billig

Helse Sør-øst har ikke tilført ekstra penger til fusjonen mellom sykehusene i Buskerud og Asker og Bærum. Derfor må sykehusene spleise på kontorlokalene på Grønland.

- Men ingen av disse pengene blir tatt fra sykehusenes budsjett. De er tatt fra en buffer, sier Simen Narjord, informasjonsrådgiver i Vestre Viken.

Han sier også at Vestre Viken har gjort fusjonen billig.

- Alle personene i ledelsen kommer fra de gamle foretakene og vi har ikke brukt eksterne konsulenter, fortsetter Narjord.

Om kritikken fra de ansatte svarer han.

- Vi vil ikke sette de tingene de peker på opp mot hverandre. Men bygget er valgt ut fra tilgjengelighet og beliggenhet, sier han.

I tillegg til de to millionene i husleie vil det også være etableringskostnader med nytt bygg.

- Jeg vet ikke hvor mye det blir, men vi vil gjøre det så nøkternt som mulig.

Helse Sør-øst har bestemt at hovedkontoret skal ligge i Drammen og direktørene ved de fire sykehusene i Vestre Viken er blitt enige om at hovedadministrasjonen skal ligge atskilt fra Sykehuset Buskerud.

Huset skal også bli brukt som møtelokaler og framleie til andre vil bli vurdert, ifølge Vestre Viken.


LES OGSÅ: Prosjekt Samlok i Buskerud