Hopp til hovedinnhold


Utsetter innkjøp av ambulanse

SIV - Sykehuset i Vestfold sliter alvorlig med økonomien. Innkjøpet av to ambulanser som skulle vært gjennomført nå, utsettes inntil videre.

SIV - Sykehuset i Vestfold sliter alvorlig med økonomien. Innkjøpet av to ambulanser som skulle vært gjennomført nå, utsettes inntil videre.

Les hele saken i Tønsberg Blad.

I et ekstraordinært styremøte mandag sto den alvorlige økonomiske situasjonen på agendaen nok en gang. Et enstemmig styre ber SiV-direktør Stein Kinserdal om å legge fram en sak 28. august om hvilke bemanningsreduksjoner som må til for å bringe resultatet i balanse ved årets utgang.
– Uten at jeg kan si det med full sikkerhet, antar jeg det kan bli snakk om å fjerne mellom 70 og 80 årsverk, opplyser Kinserdal til Tønsb ergs Blad.

Han beroliger med at det neppe det vil skje i form av oppsigelser, men ved å kutte ned på innleie, ekstravakter og vikarer.

Fullt kutt på innleie på sengepostene anser han som urealistisk.

Utsetter ambulanseinnkjøp

Styret ble i går enige om å utsette innkjøp av to nye ambulanser, ekkomaskin til medisinsk klinikk og en gjennomlyser til kirurgisk poliklinikk, en besparelse på til sammen 6,8 millioner kroner.

Ekstern konsulentbruk stoppes/utsettes så langt SiV ikke er avtalebundet til å gjennomføre oppdragene i 2009, til sammen ca. 1 million kroner.

Direktøren bes om å foreta en gjennomgang av rutiner for kurs- og konferansedeltakelse for å redusere kostnadene med 4 millioner.
Kinserdal må også kutte vedlikeholdsbudsjettet med 1 million kroner.

Legger planer

Gjennom kortsiktige og ekstraordinære tiltak vil det gi en forbedring av likviditeten på 12,8 millioner kroner. Det er ikke nok til å bringe SiV i balanse.
– Det hjelper ikke med nye tiltak, hvis driften for øvrig utvikler seg i utakt med forutsetningene, sier Kinserdal.
Derfor er det viktig at det kontinuerlig og parallelt er stor oppmerksomhet på gjennomføringen av de allerede vedtatte omstillingstiltakene.
I de to kommende månedene skal han jobbe fram en plan for hvordan 70 til 80 årsverk kan kuttes.