Hopp til hovedinnhold


Ønsker ny spesialitet: Rus- og avhengighetsmedisin

LANDSSTYREMØTET: Legene ønsker å ta ruspasienter mer alvorlig, og ber derfor departementet om at rus- og avhengighetsmedisin etableres som en egen spesialitet.

LANDSSTYREMØTET: Legene ønsker å ta ruspasienter mer alvorlig, og ber derfor departementet om at rus- og avhengighetsmedisin etableres som en egen spesialitet, skriver Dagens Medisin.

Les hele saken i Dagens Medisin: Ny spesialitet: Rus- og avhengighetsmedisin

Forslaget ble vedtatt mot tre stemmer.

– Mange rusmisbrukere har alvorlige psykiske lidelser og har stor sårbarhet overfor rus og er definert til å høre inn under psykiatri i forhold til dobbeltdiagnose. Det er mye rusproblemer blant mennesker med psykiske problemer. Det foreslås at spesialitet i rusmedisin bør ha krav til minimum ett års tjeneste i psykiatri, skrev Norsk forening for rus og avhengighetsmedisin(Nfram) i sin innstilling. 

– Disse pasientene har falt mellom to stoler i mange år, nå får de en stol å sette seg på, sa psykiater Synnøve Bratlid under debatten.

Flere av de tillitsvalgte som tok ordet mente at tiden var inne for en faglig utvikling,

Ole Johan Bakke, Norsk samfunnsmedisinsk forening (Norsam) uttalte:

– Dette dreier seg om de mest ressurssvake blant våre pasienter. Det er få andre som står opp for dem hvis vi ikke gjør det. Vår profesjon trenger en spesialitet som kan rydde opp i den elendighet vi i noen grad skaffer seg.