Hopp til hovedinnhold


Gir støtte til Helse Finnmark

Ambulanseledere uforstående til kritikken av Helse Finnmark.

helsefinnmarkAmbulanseledere uforstående til kritikken av Helse Finnmark.

Les hele saken på NRKs nettsider: Gir støtte til Helse Finnmark

Bakgrunn: Ambulansearbeider anmelder Helse Finnmark

Les også: Kan få tvangsmulkt for dårlig arbeidsmiljø

Stasjonsleder ved ambulansebasen i Kirkenes, Jan- Arne Moen kjenner seg ikke igjen i kritikken som er retta mot Helse-Finnmark.

I forrige uke anmeldte en ansatt ved ambulansebasen i Hammerfest Helse-Finnmark for trakassering.

- Bedre forhold

Moen mener tvert i mot at arbeidsforholdene er blitt bedre etter at Helse-Finnmark overtok ambulansedrifta.

- Jeg vil beskrive Helse Finnmark som en god eier av ambulansetjenesten. Det har faktisk blitt bedre og bedre de siste årene som jeg har jobbet her, sier Moen.

- Arbeidsforholdene for de ansatte er blitt bedre, pensjonsordninger er kommet på plass og vi har fått bedre forsikringsordninger enn hva vi hadde før. Det virker som de ansatte her i hvert fall er fornøyd, utdyper han.

Tviler på trakassering

I forrige uke ble det altså kjent at en ansatt i Hammerfest har anmeldt ledelsen for trakassering. Moen vil ikke kommentere denne saka, men sier at slik han kjenner ledelsen i Helse Finnmark har han vanskelig for å tro at de driver med trakassering.

- Slik jeg kjenner ledelsen i Helse Finnmark er de veldig strukturerte og profesjonelle. De er veldig imøtekommende for å ordne et ordentlig arbeidsmiljø for alle, sier Moen.

Jan Arne Moen for støtte av sin kollega i Alta, Knut-Arne Moe. Han sier de har gode arbeidsforhold og et greit forhold til Helse-Finnmark. Det er alltid ting som kan bli bedre, men han føler de blir hørt når de tar opp ting med ledelsen. Ut over det vil han ikke kommentere saka.

Godt miljø

Heller ikke Ingen Nygård som er leder ved ambulansebasen på Nordkyn kjenner seg igjen i beskrivelsen av Helse Finnmark som arbeidsgiver. Han sier de har en svært god dialog med ledelsen i Helse Finnmark og slik han oppfatter ledelsen har også han vanskelig å tro at de trakasserer ansatte.

Nygård vil ikke spekulere i hvorfor det er så stor misnøye mot Helse-Finnmark blant ansatte i Hammerfest.

- Jeg kan bare svare for min stasjon, og vi har det veldig greit her. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø, sier han.