Hopp til hovedinnhold


Brannøvelse skapte kaos

Brannvesenet og AMK trodde det var en virkelig ulykke: Da havnepolitiet i Oslo skulle ha en øvelse med båtbrann satte brannvesenet i gang full utrykking med dykkere.

Brannvesenet og AMK trodde det var en virkelig ulykke: Da havnepolitiet i Oslo skulle ha en øvelse med båtbrann satte brannvesenet i gang full utrykking med dykkere.

Les hele saken i Aftenposten: Brannøvelse skapte kaos

Onsdag skulle havnepolitiet i Oslo øve seg på å håndtere en båtbrann. Utenfor Malmøya ble en båt satt i brann, og to personer ble sendt i sjøen.

Da Oslo brann- og redningsetat fikk inn melding om at en båt stod i brann og to personer skulle være i vannet, iverksatte de full utrykking. De hadde nemlig ikke blitt varslet om at det skulle bli holdt en øvelse.

Innsatsleder, røykdykkere og froskemenn ble sendt til stedet i tro om at det var en dramatisk situasjon som utspilte seg i vannet.

- Det er uheldig at vi ikke hadde fått beskjed om dette på forhånd. Det er en dramatisk melding å få inn, så det trigger en del ressurser, sier brigadesjef Håvard Bakken til Aftenposten.no.

- Burde ha varslet

Bakken vil ikke gå inn på hvor mye dette kostet brannvesenet, men sier at øvelsesansvarlig burde ha gitt beskjed om at det skulle bli holdt en øvelse.

Det var havnepolitiet i Oslo som stod bak øvelsen. Avdelingsleder Roar Isaksen forteller at de hadde varslet om øvelsen til Oslo havn og operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt.

- Da burde nok operasjonssentralen ha varslet AMK og vår sentral, sier Bakken ved Oslo brann og redningssentral.

- Slikt skjer

Operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Bjørn Ølstad, inrømmer at noen av rutinene sviktet.

- Det har tydeligvis skjedd en eller annen glipp. Slikt skjer, men dette er en feil vi må rette opp, sier Ølstad til Aftenposten.no

Han vil ikke kommentere om det var deres ansvar å varsle brannvesenet.

- Hvordan rutinene rundt varsling er i slike saker ønsker jeg ikke å gå inn på, sier Ølstad.