Hopp til hovedinnhold


Ambulansesjåfør dømt for ruskjøring

En 40- åring er dømt til fengsel, etter å ha kjørt motorsykkel i påvirket tilstand, skriver Bergensavisen.

200px-pill_box_with_pillsEn 40- åring er dømt til fengsel, etter å ha kjørt motorsykkel i påvirket tilstand, skriver Bergensavisen.

Les saken i Bergensavisen

Kjøringen fant sted i en av Bergens nabokommuner i fjor sommer. Da ble mannen, som jobber som ambulansesjåfør, tatt for kjøring på motorsykkel mens han var under påvirkning av alkohol og tre andre medikamenter.

Innrømmer medisinavhengighet
I tillegg til ruskjøringen er mannen dømt for å ha skaffet seg 60 mg Dolcontin på et apotek ved hjelp av en forfalsket resept. Stoffet er et sterkt vanedannende morfinpreparat som blant annet brukes i behandling av kreftpasienter med store smerter.

Retten slår fast at mannen under kjøringen var påvirket i en grad som tilsvarer minst 1 i promille. Mannen har innrømmet medisinavhengighet, og retten mener det er formildende at mannen har vist evne og vilje til å ta et oppgjør med denne.

Tilstår forholdene
Mannen har tilstått forholdene som han er tiltalt for, og som analyseresultatet bekrefter. Retten slår fast at han er skyldig i det han er siktet for, og at han har handlet med tilstrekkelig grad av skyld til at han kan dømmes.

Han dømmes til betinget fengsel i 18 dager og må betale en bot på 25 000 kroner. Boten utgjør halvparten av beløpet som påtalemyndigheten foreslo. Tiltalte dømmes også til tap av førerkortet i 21 måneder, og må kjøre opp på nytt hvis han skal få igjen retten til å ferdes på veien bak rattet.