Hopp til hovedinnhold


- Kristin gjorde sønnen min syk

Den andre ambulansesjåføren i Farah-saken står nå fram. Han klager inn Kristin Halvorsen for Sivilombudsmannen.

Den andre ambulansesjåføren i Farah-saken står nå fram. Han klager inn Kristin Halvorsen for Sivilombudsmannen, skriver Nettavisen. 

Les hele saken i Nettavisen: - Kristin gjorde sønnen min syk 

Like før jul klaget ambulansesjåfør Erik Schjenken fire statsråder inn for Sivilombudsmannen. Nå er Kristin Halvorsen (SV) klaget inn for Sivilombudsmannen. Denne gangen er det den andre ambulansesjåføren som klager henne inn.

- Kristin Halvorsen har gjort sønnen min syk, hevder han.

- Forhåndsdømt
Den 11 år gamle sønnen går nå til psykoterapi og ifølge ambulansesjåføren har også den andre sønnen på seks år fått store mén på grunn av at faren har blitt stemplet som rasist. Klagen er rettet mot SV-leder Kristin Halvorsen, som i flere medier ga uttrykk for at Ali Farah neppe hadde blitt nektet hjelp om han hadde vært hvit.

- Er det slik at en minister skal kunne bruke enkeltpersoner i sin politiske agenda, spør ambulansesjåføren i klagen.

Han føler seg forhåndsdømt som rasist.

- I denne saken var vi skyldige fra første dag, og så viser det seg senere at vi blir frifunnet i alle instanser som har behandlet saken, skriver han.

Avventer
Nettavisen har tatt kontakt med Kristin Halvorsens statssekretær, Roger Sandum, for å få en kommentar på de sterke anklagene:

- Vi synes ikke det er riktig å gå ut med noe i denne saken, sier Sandum til Nettavisen.

- Men det er sterke påstander som her settes fram?
- Vi avventer Sivilombudsmannens konklusjon, fastholder Sandum.

Bekrefter
Sivilombudsmannen bekrefter å ha mottatt klagen mandag.

- Ja, det kan jeg bekrefte. Den andre klagen fra Erik Schjenken vurderer vi videre saksgang på. Vi fikk den i retur fra Statsministerens kontor (SMK) i forrige uke, sier kontorleder Hanne Nymoen hos Sivilombudsmannen til Nettavisen.