Riksadvokaten har laget restriksjoner på utlevering av opptak av samtaler mellom helsepersonell

riksadvokatenRiksadvokaten har pålagt politi og påtalemyndigheten at det ikke skal utleveres opptak av samtaler med helsepersonell til media eller andre utenforstående.

Les vedtaket i brevs form her

Les også: Vil straffe advokater som lekker

Les også en sak i Dagbladet: Politimann må i fengsel for å ha lekket informasjon til media

Pålegget gjelder med mindre det unntaksvis skulle være grunnlag for å gjøre unntak fra taushetsplikten, og helt særlige hensyn tilsier utlevering. En slik beslutning skal treffes av politimester/stedfortreder eller statsadvokat.

Bakgrunnen for avgjørelsen er Ullevål universitetssykehus sin henvendelse etter utleveringen av lydloggen til media i forbindelse med hendelsen i Sofienbergparken.

Helsevesenets lydlogger er ofte viktige bevis i straffesaker. Riksadvokaten påpeker også at personvernmessige forhold og hensynet til helsepersonellet tilsier at politiet og påtalemyndigheten behandler materialet på en slik måte at en ikke risikerer at helsevesenet vegrer seg for å ta vare på opptakene.

Riksadvokaten mener saken illustrerer at det også for advokater må fastsettes en klar taushetsplikt for sensitive personopplysninger som de får tilgang til gjennom deres virke.


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.