Hopp til hovedinnhold


Drapsmistenkt lege begjært varetekstfengslet

Mandag ble hun hentet av fire politimenn på jobb. En barnelege er anholdt og varetektsfengslet mistenkt for drap på en av sine pasienter.

Sverige: Mandag ble hun hentet av fire politimenn på jobb. En barnelege ved Astrid Lindgrens sykehus i Solna er anholdt og varetektsfengslet mistenkt for drap på en av sine pasienter.

Les hele saken i Dagens Medicin: Mordmisstänkta barnläkaren begärd häktad av åklagaren

Hun anklagas for å ha drept en for tidlig født jente. Hun er begjært varetektstfengslet i Solna tingrett på grunn av fare for bevisforspillelse og at hun skal vanskeliggjøre etterforskningen.

Det mistenkte lovbruddet skal ha skjedd den 20. september i fjor. Svensk presse spekulerer i om det kan dreie seg om et såkalt barmhjertighetsdrap da jenta hadde store hjerneskader.

Forsvareren sier at legen står fast ved at hun er uskyldig:

– Å hente et menneske på sin arbeidsplas med fire politimenn og føre henne ut foran alle kollegene, sette henne i varetekt i to døgn uten å fortelle hva hun har gjort. Det synes jeg er under all kritikk og det strider også mot de regler som gjelder.

Kvinnen har ikke endret sin forklaring en tomme etter arrestasjonen:

– Dette er en ekstremt kompetent lege som tas inn for å hjelpe særskilt syke. At hun skal ha drept et barn... Det føles som om anklageren og jeg lever i parallelle univers, sier forsvareren.