Hopp til hovedinnhold


Ambulansesjåførene diskriminerte ikke

Ambulansesjåførene i Sofienbergparken diskriminerte ikke på bakgrunn av etnisitet eller hudfarge, mener Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

schjenken250Konklusjon i Ali Farah-saken: Ambulansesjåførene i Sofienbergparken diskriminerte ikke på bakgrunn av etnisitet eller hudfarge, mener Likestillings- og diskrimineringsnemnda, melder NTB.

Les hele saken i Dagbladet

Les hele vedtaket til likestillings- og diskrimineringsnemnda på deres hjemmeside

Les også: Aftenpostens anmeldelse av Schjenkens bok som kommer i neste uke

Tidligere: Frikjent av helsetilsynet for rasisme, men advarsel blir stående

I et ferskt vedtak konkluderer Likestillings- og diskrimineringsnemnda med at Ali Farah ikke ble diskriminert på grunn av hudfarge da en ambulanse forlot ham hardt skadd i Sofienbergparken i Oslo i august 2007.

- Dette er ubeskrivelig godt. Det går nesten ikke an å forklare. Det er sinnssykt deilig, sier ambulansesjåfør Erik Schjenken.

Nemnda har dermed omgjort vedtaket til Likestillings- og diskrimineringsombudet, som mente ambulansesjåførene var forutinntatt i forhold til Farahs etniske bakgrunn.

Tidligere har også Statens helsetilsyn og Helsepersonellnemnda kommet til at ambulansesjåførene ikke handlet rasistisk.

Likestillings- og diskrimineringsnemnda kritiserer Likestillingsombudets gransking, som ble satt i gang på eget initiativ, og uten av ambulansesjåførene fikk anledning til å forklare seg.

«Nemnda finner det svært kritikkverdig at Ombudet kom med en slik uttalelse uten at de personene uttalelsen var rettet mot, hadde blitt hørt», heter det blant annet i vedtaket.