Hopp til hovedinnhold


Ambulanseanbudssaken: Fortsatt foreløpig drift

Inntrøndelag Ambulanse (IA) har fått i boks en avtale om midlertidig leveranse med Helse Midt-Norge, mens Namsos Trafikkselskap (NTS) fortsatt forhandler.

helsemidt114_450
Inntrøndelag Ambulanse (IA) har fått i boks en avtale om midlertidig leveranse med Helse Midt-Norge, mens Namsos Trafikkselskap (NTS) fortsatt forhandler.

Bakgrunn: Uprofesjonell anbudshåndtering

Les også: Ikke enige ennå

- Vi er i mål med forhandlingene, bekrefter Bjørn Egil Wibe, personalleder og områdeleder  i Inntrøndelag Ambulanse. - Det er både vi og Helse Midt-Norge glad for.

- Tøff prosess
Han legger ikke skjul på at prosessen med kontraktsforhandlinger og saksbehandlingen til Helse Midt-Norge har blitt opplevd som en tøff periode for Inntrøndelag Ambulanse.

De har likevel ikke sagt fra seg kontrakten, og er klar på at de mener at den er bindende. Partene vurderer de opprinnelig inngåtte avtaler ulikt, men har et ønske om å sikre kontinuitet og et fortsatt like godt ambulansetilbud til befolkningen i regionen.

- Det har vært beintøft, og Helse Midt-Norge har erkjent at saksbehandlingen ikke har vært god. Men nå ønsker vi å se videre fremover, ikke minst for våre ansatte.

Lite konkret
Wibe vil ikke si konkret hva avtalen mellom Helse Midt-Norge og Inntrøndelag Ambulanse går ut på.

- Vi er fortsatt i drøftelser med hverandre, sier Odd Ivar Løvhaugen, direktør i NTS. - Det er ingen konklusjoner ennå.

Det er altså Helse Midt-Norge som bestemmer om det blir nye anbud eller ikke, da ingen av leverandørene har sagt fra seg sine kontrakter.