Hopp til hovedinnhold


Folkemøte overleverte protestunderskrifter

Styreleder i Sykehuset Innlandet, Peder Olsen og divisjonsdirektør Aage Westlie lovte å ta norddølenes ambulanseengasjement på ytterste alvor og minnet om at endringene ikke skjer i år.

Styreleder i Sykehuset Innlandet, Peder Olsen og divisjonsdirektør Aage Westlie lovte å ta norddølenes ambulanseengasjement på ytterste alvor og minnet om at endringene ikke skjer i år.

Les hele saken i Gudbrandsdalen Dagningen: - Engasjementet gjør inntrykk

Les også: Innlegg fra Aage Westlie i Hamar Arbeiderblad om gode prehospitale tjenester

Opposisjon mot Sykehuset Innlandet i Vågå kommune.

VÅGÅ: De to sto framfor en forsamling av 250 sterkt engasjerte innbyggere fra Vågå, Lesja og Skjåk i Vågå kulturhus onsdag kveld. Så fikk de overrakt protestlister fra 6000 innbyggere i de tre kommunene. Ambulansen ville de ikke miste.

Les også: Strid om ambulansedekning i innlandet

- På ytterste alvor
Selv om de viste til at norddalen hadde størst utgiftsvekst til ambulanse med en dobling på fire år, lovte de å ta norddølenes engasjement på ytterste alvor og lytte til argumentene, men kunne ikke love å gjøre om planen for ambulansesentraliseringen i norddalen.

De ville imidlertid følge nøye med i trafikkmønsteret på ambulansene framover og se om det kunne gi dem grunn til å endre holdning. Westlie minnet om at ambulansekontraktene i norddalen løp ut 2009, så det var, med andre ord, tid til å tenke seg om.

Økonomi bak?
Norddølene ville ikke for noen pris miste sine ambulansebiler til fordel for den nye modellen med baser i Lom, på Otta og Dombås.

De ga klar beskjed om at de ikke trodde noe på Sykehuset Innlandets ledelse når de påsto at det ikke var pengene som var grunnen til den vedtatte omleggingen, men hensynet til mer effektiv utnyttelse av biler og folk i ambulansetjenesten.