Hopp til hovedinnhold


Samariten gir opp Sjælland

Svenske Samariten må droppe ambulansetjeneste på Sjælland og Midtjylland da de ikke fikk til en avtale med noen investorer. Kun København er tilbake, skriver danske Politiken.

Svenske Samariten sliter med å etablere ambulansetjeneste i Danmark.

Svenske Samariten må droppe ambulansetjeneste på Sjælland og Midtjylland da de ikke fikk til en avtale med noen investorer. Kun København er tilbake, skriver danske Politiken.


Nå skal politikerne i den danske hovedstaden ha et hastemøte for å drøfte valget av Samariten som anbudsvinner, og selskapets store vanskeligheter.

I danske Beredskapsinfo skriver man at det ifølge Samariten er problemer med å få en finansieringsavtale, som tvinger dem til å oppgi ambulansekjøring i Sjælland.

Bakgrunnen i korte trekk:
Sommeren 2008 vant Samariten anbud på ambulansetjeneste i fem av seks områder i Region Sjælland. Falck står for ambulansetjenesten per i dag. Falcks tilbud lå omkring 100 millioner over Samaritens tilbud – og ifølge regionen var tilbudet også omkring 100 millioner høyere enn den prisen Region Sjælland hittil har betalt. Samariten skulle etter den opprinnelige planen overtatt ambulansekjøringen fra 1. september 2009.

Et nytt anbud er altså på trappene.

I det sjette området var det Roskilde Brannvesen som vant en ny kontrakt med ambulansekjøring. De kjører også i dette området i dag. Denne avtalen underskrives som avtalt den 21. januar.

Les hele saken i Beredskapsinfo "Ny udbudsrunde i Region Sjælland"

Skal avløse brannvesenets ambulanser
Samariten skal altså kjøre med ambulanser i det indre København, hvor politikerne har valgt bort København Brannvesens ambulansetjeneste.

Om dette valget skriver Politiken at danske politikere bevisst har valgt et firma som vil levere en langsommere ambulansetjeneste i sentrum:

Les også: Langsommere ambulanser i København

Samariten har per i dag 20 ambulanser i Stockholm, fordelt på ni stasjoner, og cirka 200 ansatte.